Nya vägar

Nu börjar vi söka oss nya musikaliska vägar. Efter ”Foxtrot i Folkhemmet” är det dags att få något nytt att bita i. Något annorlunda, även om det är viktigt att också hålla Foxtroten vid liv inför den fortsättning vi hoppas på. Till körövningen i tisdags hade körledare Anna botaniserat i musikens herbarium och fått med sig lite nytt och spännande material. Sällan är hon så glad som när hon kommer med sina fynd för att låta kören sätta stämbanden i dem. Den här gången blev det lite Adolphson, lite Holliday och lite Björn och Benny.
Olle Adolphson förstås, den fantastiske poeten och vissångaren, en av 60- och 70-talens mest betydelsefulla trubadurer. Visste ni föresten att han, efter sin död, 2004, också utpekades som författaren bakom deckarpseudonymen Bo Balderson.
Och så Billy Holiday, den hyllade jazzsångerskan, som började sina karrriär på nattklubbarna i Harlem och blev en av de största inom sin genre innan hon 1959 gick bort till följd av sitt drogmissbruk.
Björn och Benny behöver väl ingen närmare presentation.
Lite visa, lite jazz och lite musical. Härlig musik som genast föll kören i smaken. Nu ligger de nya noterna bland vår kvällslitteratur och vi ser fram emot att få göra musiken till vår. Och att vår publik också skall få njuta av den lite längre fram.

Etiketter: jazz och visa

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln