Välkommen till Körklangen- Kören som aldrig står still!
 ​​​

Bilden är från  vår kördramaföreställning 2022
 ---FAKE NEWS---

  kulturhuset NAJADEN i Halmstad


 

I videoklippet här kan du se och höra vad publiken tyckte.
 


Halmstadsfotografen Mats Lundkvist tog bilderna till detta lilla bildspel från "Fake News".
 

loading...

Efter premiären den 11 november 2022 spelade vi  "Fake News"  på Najadens stora scen under hela november. Det blev åtta föreställningar inför välfyllda salonger.
Vi bjöd på en musikaliskt smittsam konspirations-kabaret fylld av underhållning och engagemang, men som också satte myror i huvudet på publiken.
 Musiken av Bowie, Beatles, Elvis, Pink Floyd med flera stora artister.hade fått svenska texter av Martin Odd och arrangemang av bl.a. Anna Mörner.

Här kan du se  programbladet!

KÖRKLANGEN- Dramakör i Halmstad med över 80 år på nacken.

Körklangen är en blandad kör med en lång och händelserik historia i Halmstad. Kören bildades 1942 som Halmstads Hembygdskör och vi har fyllt 80 år. 
Efter en hisnande utveckling är vi i dag en dramakör som blandar körsång och teater och producerar sceniska körteaterföreställningar tillsammans  med regissör och musiker. Vi är kören som aldrig står still.
Här på vår hemsida kan ni följa vad som är på gång, så bokmärk och titta in då och då. 

 

Vårt  förra stora musikäventyr (före Fake News) var "Foxtrot i Folkhemmet". Det var vår tionde stora musikteaterföreställning, sedan den "dramatiska" starten 1995 med "Alla springer omkring" och det blev en stor succé. 
"Foxtrot i Folkhemmet"  berättar om körens och samhällets utveckling sedan kören bildades, 1942, mitt under brinnande världskrig. Vår publik fick följa med på en svindlande musikalisk resa, från fredsyran i maj 1945 till dagens stora samhällsomvälvningar med flyktingströmmar, integration och metoo-revolutionen.
För er som ändå lyckades missa den upplevelsen bjuder vi här på ett par videoklipp och en bildkavalkad från föreställningen. Först en kortare  trailer och sedan ett lite längre klipp där vi bl.a. presenterar Lilly, en av föreställningens huvudkaraktärer.

 

                En liten bildkavalkad från en annan av våra stora föreställningar, "Next stop Motown" på Kulturhuset i Halmstad 2015 

Kören på scen under föreställningen Motown på Kulturhuset i Halmstad 2015.