Välkommen till Körklangen- Kören som aldrig står still !
 Vi har nu spelat färdigt vår kördramaföreställning

---FAKE NEWS---
PÅ KULTURHUSET NAJADEN 
​​​

                                                                     Fake News på Kulturhuset Najaden

`                        Vad tyckte publiken om Fake News? Se och lyssna här!

KÖRKLANGEN- Dramakör i Halmstad med över 80 år på nacken.

Körsångarna i Körklangen

Efter premiären den 11 november spelade vi den rosade föreställningen Fake News  på Najadens stora scen under hela november. Det blev åtta föreställningar inför välfyllda salonger.
Vi bjöd på en musikaliskt smittsam konspirations-kabaret fylld av underhållning och engagemang, men som också satte myror i huvudet på publiken.
 Musiken av Bowie, Beatles, Elvis, Pink Floyd med flera stora artister.hade fått svenska texter av Martin Odd och arrangemang av bl.a. Anna Mörner.

Missade du Fake News?
Här kan du åtminstone bläddra i programbladet!

Körklangen är en blandad kör med en lång och händelserik historia i Halmstad. Kören bildades 1942 som Halmstads Hembygdskör och vi har nyligen fyllt 80 år. 
Efter en hisnande utveckling är vi i dag en dramakör som blandar körsång och teater och producerar sceniska körteaterföreställningar tillsammans  med regissör och musiker. Vi är kören som aldrig står still.
Här på vår hemsida kan ni följa vad som är på gång, så bokmärk och titta in då och då. 

Vårt  förra stora musikäventyr var "Foxtrot i Folkhemmet". Det var vår tionde stora musikteaterföreställning, sedan den "dramatiska" starten 1995 med "Alla springer omkring" och det blev en stor succé. Foxtrot var också ett unikt projekt, som varade i nästan två år. Efter den bejublade premiären med två efterföljande föreställningar hösten 2018 lyckades Körklangen med konststycket att ett år senare blåsa liv i föreställningen och presentera en nypremiär och ytterligare två fullbesatta föreställningar i oktober 2019.

För er som ändå lyckades missa den upplevelsen bjuder vi här på ett par videoklipp och en bildkavalkad från föreställningen. Först en kortare  trailer och sedan ett lite längre klipp där vi bl.a. presenterar Lilly, en av föreställningens huvudkaraktärer.
Sist ett litet bildspel.

 

loading...

... och så här låter vi. Några toner ur föreställningen.

Berättelsen...

"Foxtrot i Folkhemmet" 
berättar om körens och samhällets utveckling sedan kören bildades, 1942, mitt under brinnande världskrig. Vår publik fick följa med på en svindlande musikalisk resa, från fredsyran i maj 1945 till dagens stora samhällsomvälvningar med flyktingströmmar, integration och metoo-revolutionen.
Tack vare vår musikaliska ledare Anna Mörner, manusförfattaren Martin Odd, som också regisserade tillsammans med Björn Holmgren, och koreografen Anette Cortese blev vårt musikdrama en succé. Alltifrån den bejublade premiären lördagen den 10 november 2018 till den sista föreställningen söndagen den 27 oktober 2019.

Bild: Gunnar Lundh/K.W. Gullers
©Nordiska Museet              

                En liten bildkavalkad från vår föreställning "Next stop Motown" på Kulturhuset i Halmstad 2015 

Kören på scen under föreställningen Motown på Kulturhuset i Halmstad 2015.