Alten Barbro beundrar rollfiguren Kjells eleganta kostym.


Musik och teater. Nu börjar de båda uttrycken mötas i arbetet med vår nya kördramaproduktion. På söndagen samlades Körklagen för en heldag med både körsång och drama. Tillsammans med vår körledare Anna Mörner och vår regissör Martin Odd tog vi oss igenom en handfull scener och vi kunde, för första gången, testa våra sånger i sina rätta sammanhang. En process som alltid är lika spännande och som också brukar skapa en välbekant, men övergående, fövirring. Men nu känns det att vi är på gång.  
På gång är också klädgruppen med kostymcoachen Karolina. Och under dagen fick vi ett litet smakprov på hur ensemblen kommer att se ut på scenen. Alltifrån karaktären Kjell med sin lustiga framtoning till en anonym grå massa.
Kul och träffsäkert bådadera.
Vi ser fram mot att få äntra scenen. Men mycket jobb återstår.
Och du! Glöm Inte att boka biljett!
Boka här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kostymdax

Det drar ihop sig. Bara knappt två månader kvar till premiären på Fake News. Nästan så att man börjar ana premiärnerverna. Tisdagarnas körkvällar blir allt viktigare och var och varannan helg har vikts för repetitioner. Både på scenen och i körsalen.
Sångrep i kväll med körledare Anna och på söndag scenrepetitioner för hela kören med regissör Martin.
Spänningen stiger!
Och nu är affischen klar. Den lockar målande med en "Musikaliskt smittsam konspirations-kabaret".
Kunde inte ha sagt det bättre själv.
Så här ser affischen ut:
Boka biljetter till Fake News!

Läs hela inlägget »
Etiketter: affisch

 Körklangen är nu mitt i det hektiska arbetet inför en ny körteaterföreställning. 
Instuderingen av musiken och repetitionerna på scenen är i full gång. Repetitionsschemat är tufft inför premiären den 11 november och går inte av för hackor.
Är det så konstigt då att Körsångens dag gick oss spårlöst förbi?
Visste vi ens om att det fanns en sådan dag?
Jodå, förra året, mitt under rådande pandemi, etablerade Sveriges Körförbund ”Körsångens dag” för att manifestera och lyfta körsången- en av våra största folkrörelser.
För bara en dryg vecka sedan, den 3 september, firades denna sångarglädjens dag och det sjöngs av hjärtans lust runt om i landet.
I Halmstad ser Körklangen till att hålla körsångens fana högt. Det gör vi just nu genom att satsa på vårt nya projekt ”Fake News” som med teater ger körsången en helt annan dimension. Det har vi gjort i  äver 20 år nu med våra sceniska föreställningar.
Så nog drar Körklangen sitt strå till stacken då det gäller att dra en lans för körsången. Med eller utan    
Körsångens dag.
Och du!
Kom och se vår nya föreställning på Kulturhuset Najaden!
Premiär den 11 november.

Körsång funkar var som helst, när som helst och hur som helst!
Som här till exempel.
Allsång på Stockholms central.
Häftigt! Eller hur? 

Läs hela inlägget »
Etiketter: kördag

        Dramaövningar på Körklangens kickoff. 
        Basarna Lars och Håkan i en vild scen.

 

Den friska krispiga hösten smyger sig på och Körklangen, liksom körbloggen, är tillbaka efter sommarvilan.
Ett par ringrostiga körträffar har vi redan haft, men i helgen drog vi igång på allvar. Det var kickoff på Hushållningssällskapets gård Lilla Böslid utanför Halmstad. Där flödade kreativiteten och skaparlusten.
Under körledare Annas ledning har vi nu inlett den musikaliska slutspurten på vår väg mot premiären i november av vår nya musikteaterföreställning Fake News.
På Lilla Böslid mjukade vi också upp våra sceniska förmågor med en stunds dramaövningar dirigerade av vår sopran Charlotta. Det byggdes både statyer och dramascener. Och helt klart finns den sceniska ådran kvar hos kören efter succen med vår förra föreställning, Foxtrot i Folkhemmet.
Nu känner vi oss varma i kläderna och peppade inför upploppet. 
Två och en halv månad kvar, ett mycket tufft arbetsschema och mycket noter och texter som skall sättas. Hur skall vi hinna? Den ständiga oron inför ett nytt projekt. Men vi hinner. Var så säkra.
Den 11 november är det premiär på Kulturhuset Najaden i Halmstad.
Missa inte det!

Läs hela inlägget »

            Fiskaren och Gud i Ronneby

 Ingen kan komma och säga att Körklangen vilar på lagrarna. Nu har vi nämligen många järn i elden.
Efter succen med vår föreställning Foxtrot i folkhemmet är vi redan mitt uppe i vårt nästa stora projekt med premiär i mitten av november. Vår regissör och manusförfattare Martin Odd har precis färdigställt sitt teatermanuskript och häromdagen var det rollfördelning. Och repetitionschemat vi fått går inte av för hackor. Höstem kommer att bli en kamp. Sång- och teaterövningar var och varannan dag. Jobbigt? Ja, men kul!
Och som om inte det vore nog. Tro det eller ej, men vi har redan planerna klara för ännu en premiär. Hösten 2023 kommer vi att spela musikalen Fiskaren och Gud, med manus och regi av kulturskolans, i Halmstad, förre chef Ulf Fembro. Föreställningen är baserad på en berättelse av författaren Ulf Nilsson och har tidigare satts upp av Folkteatern i Ronnyby. Körklangen ser med spänning och nyfikenhet fram emot att nu få ta den till Halmstad.
Men nu skall vi först ta ett härligt sommarlov. I tisdags hade vi terminsavslutning med buffe och bubbel. Och tack med blommor och sång till vår duktiga körledare Anna Mörner.
En riktigt fin sommar önskar Körklangen!

Läs hela inlägget »
Etiketter: fiskaren

                                            Manuskollationering

Allt ifrån en harkling till långa monologer. Det var vitt skilda insatser som fördelades då vår regissör Martin Odd rollbesatte Körklangens nya kördramaföreställning som skall ha premiär i höst. Med spänning och nyfikenhet tog vi på tisdagskvällen plats på den scen, på Kulturhuset Najaden, där ridån skall gå upp för premiär den 11 november. En premiär som fått skjutas upp ett antal gånger på grund av bl.a. pandemi och andra oförutsedda förseningar. Allteftersom verkligheten omkring oss, som alla vet, förändrats drastiskt har regissören och manusförfattare Martin justerat och bearbetad sitt manuskript.
Nu fick vi dock läsa och bekanta oss med våra karaktärer i den drygt halvannan timme långa föreställningen. En föreställning som innehåller både humor och eftertänksamhet. Och musik förstås. Massor av njutbar körmusik. För Körklangen är ju, trots allt och framförallt, en kör. En kör och ett teatersällskap. Kort sagt; Vi är kören som aldrig står still.
Men, undrar kanske någon, vad skall teaterföreställningen handla om. Ja, där är vi lite hemlighetsfulla. Men vad handlar livet om? Vad handlar vår omvärld om? Vad sker runt omkring oss?
Nästa tisdag, den 14 juni, går vi på sommarlov. Lite välbehövlig vila till terminsstarten i mitten av augusti. Då är det tre månader kvar till premiär. Fattar ni vilken tuff höst vi har framför oss.
Det gäller att hålla stämbanden igång även i sommar så vi är uppsjungna och klara i struparna då repetitionerna drar igång på allvar.
Till dess säger vi bara Prosit och Fake News.
Den som är nyfiken bör redan nu göra en notering på den 11 november i sin almanacka.

                  Nytt manus

Läs hela inlägget »
Etiketter: fake news

                  Gubbröra med gumm-inslag..

Dax för ”Gubbröra” igen (eller gubb-och gummröra med tanke på vår nytillkomna kvinnliga tenor). Ja, eftersom körledare Anna var upptagen med annat i tisdags kväll och inte kunde hålla ordinarie körövning så tog den flitiga barytonstämman  saken i egna händer. Den här gången var det tenor Per som stod för värdskapet när tenorer och basar samlades för att klara struparna och sjunga. Större delen av kvällen ägnades åt en av de knepigare låtarna i vårt projekt- David Bowies ”Space Oddity”.  Den innehåller en del fallgropar som vi nog delvis lyckades undanröja. 
I den lilla videosnutten här nedanför kan du se hur det kan gå till när vi repar
Lite Beatles hann vi också med innan kvällen var slut.
Nästa tisdag dyker regissör Martin upp för ännu en manuskollationering, det vill säga gemensam genomläsning av ett delvis om- och nyskrivet manus.
Vår process är i ständig rörelse och premiären i höst kan komma att bli något framflyttad.
Men vi närmar oss. Spänningen stiger för både oss och vår publik.

Läs hela inlägget »
Etiketter: gubbröra2

Nu tar Körklangen ännu ett stort kliv framåt.
Tåget mot vår höstpremiär tuffar på. Scenerna och musiken till vårt spännande drama börjar hitta sin form, även om mycket fortfarande  återstår. Vi jobbar hårt med både sång och teater och många lediga helger och kvällar måste ägnas åt projektet.  Förra helgen var det dags att inviga vår kapellmästare Axel Crone i vårt musikaliska material. Vi tror att han gillade det han hörde.
Och om 14 dagar är det sceniska övningar med regissör Martin Odd inplanerade.
Och som om inte allt detta vore nog tar Körklangen nu ytterligare ett kliv in i framtiden. För vad skall hända när vårt pågående stora projekt är i hamn. Vad gör vi hösten 2023? Det är det vi nu ser i kristallkulan efter. Vi har fått ett smickrande erbjudande om ett helt nytt spännande projekt. Det handlar om en musikdramatisk föreställning som är annorlunda jämfört med vad Körklangen tidigare gjort och i tisdags fick vi en inblick i projektet av regissören och manusförfattaren själv.
Så mycket mer kan vi ännu inte avslöja om detta mer än att en spännande, roligt och  tänkvärt musikdrama väntar vår publik om Körklangen hoppar på tåget.
Den som väntar på något gott….

 Framåt! Körklangen siktar mot framtida projekt.

Läs hela inlägget »
Etiketter: framåt

                Färgstark trio som sjunger al(l)t

Nu snurrar hjulen allt snabbare. Vi kommer allt närmare premiär. Snart är det sommaruppehåll i kören och det känns som om vi har en ocean av sånger, texter och drama att hämta in när det bara är fem månader kvar tills vi skall äntra scenen.
Nu är det ”utantill-läxor” som gäller. Sångerna skall sitta innan vi får ”sommarlov”,  manar körledare Anna. En sommarledighet som, för övrigt, nog blir kortare än vanligt. Men, för all del, några sånger satt rätt bra när vi kollade häromkvällen.
Men dramadelen då? Det sceniska? Där finns en del att jobba med. Och regissör Martin upphör inte att överraska med sina aldrig sinande om- och tillskrivningar.
Kommande söndag är vikt för just sceniska repetitioner. Och knappt är detta skrivet innan det kommer nya bud. Martin har fått nya idéer och behöver skriva av sig. Helgens dramaövningar ställs in.
Allt medan vår projektledare Lars uppmanar till ihärdigt sjungande hemma.
En av favoriterna kommer här- Bandura, en fin liten Ukrainsk folkvisa.

Läs hela inlägget »
Etiketter: hjulen snurrar

Körövning

 Så har vi tagit oss runt ett år igen. Ett kämpigt år där musiken och sången till stor del fått stå tillbaka. Men nu är vi, förhoppningsvis, igenom och kan blicka framåt igen. 
Häromdagen var det dags för årsmöte. Allt gick som smort, styrelsen på plats, räkenskaperna under kontroll och revisorerna har, som vanligt, förnöjt kören med sin sjungande föredragning. 
Lite tid blev det också för körövning. Den ägnade vi åt en hyllning till det lidande folket i  det krigsdrabbade Ukraina.  Bandura, en fin liten ukrainsk folksång, som det känns mycket angeläget att sjunga.
Nu går vi vidare med vårt projekt och  hoppas att inga nya motgångar i form av pandemier eller ryska aggressioner skall sätta stopp för vår planerade premiär den 1 oktober. Vi håller våra tummar… 
 

 Bas och tenor i samspråk

Läs hela inlägget »
Etiketter: årsmöte

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Arkiv

Länkar

-

Etiketter