Fiskaren och Gud

I vår, med premiär den 17 mars, går ridån upp för Körklangens nya kördrama ”Fiskaren och Gud”.
Det är en stark och vacker musikal, en musikalisk saga, som bygger på författaren Ulf Nilssons novell ”Tjuven som sålde Jesu kropp”.  Ulf Fembro från Halmstad har dramatiserat och skrivit manus för scenen och bakom den nyskrivna musiken står Fritz och John Fembro.
Föreställningen, som tidigare satts upp i Blekinge med Ronneby Folkteater har nu tagits till Halland för att ges i en Halmstadversion på Kulturhuset Najaden.
Berättelsen utspelar sig i en liten fiskarby där man drabbas av en biskops storhetsvansinne. I centrum står fiskaren Lars Anders Järn och hans familj, som drabbas hårt av sorg och olycka. Runt om familjen Järn finns också ett antal bybor som i Ulf Fembros dramatisering får ett lustfyllt liv i en folklig tradition.
Den sällsamma berättelsen blir för Körklangen en ny prövning. Föreställningen liknar ingenting som kören tidigare gjort. Och författaren och regissören Ulf Fembro, som tidigare varit chef för Kulturhuset Najaden, får sätta upp sin egen föreställning på hemmascenen. Där har han tidigare bl.a. regisserat uppsättningar som Trollflöjten och Les Miserables.
Körklangen, som antagit den sceniska utmaningen, står nu inför en tuff period fram till våren och premiären, som är beräknad till den 17 mars. Repetitionsarbetet är i full gång, i körens ordinarie repetitionslokal och på kulturhuset där man om några månader skall möta publiken.
Regissören Ulf Fembro drillar skådespelarna  och körledare Anna Mörner för, med fast och känslig hand, sina sångare genom föreställningens musikaliska avdelning.
I mer än 20 år har musikpedagogen Anna Mörner varit Körklangens musikaliska ledare. Hon har arrangerat musik till, och med musikinstudering och ackompanjemang tagit kören genom ett stort antal framgångsrika sceniska föreställningar.
För instuderingen av den sceniska dansen får kören hjälp av koreografen Gustaf Jönsson.
Vid tangenterna sitter pianisten Gerry Andersson, tidigare körledare för Körklangen och den som tog med kören in i teaterns värld.
Körklangen ser med spänning fram mot premiären i vår. Och det gör förhoppningsvis också vår publik.
Titta in här på hemsidan och följ utvecklingen.  Följ också vår blogg. Biljettsläppet är planerat till den 1 december. Och i bloggen kommer  biljettbokning att bli tillgänglig.
Du kan också boka dina biljetter här!

Premiär den 17 mars och föreställningar 23 och 24 mars.