Körsångarna i Körklangen

Välkommen till Körklangen - Kören som aldrig står still!

Körklangen är en blandad kör med en lång och händelserik historia i Halmstad. Kören bildades 1942 som Halmstads Hembygdskör och vi har nyligen fyllt 75 år. 
Efter en hisnande utveckling är vi i dag en dramakör som blandar körsång och teater och producerar sceniska körteaterföreställningar tillsammans  med regissör och musiker. Vi är kören som aldrig står still.
Här på vår hemsida kan ni följa vad som är på gång, så bokmärk och titta in då och då. 

 

Ridån har nu gått ned efter Körklangens stora musikteaterprojekt "Foxtrot i Folkhemmet"Kulturhuset Najaden i Halmstad.
I fyra, så gott som fullsatta, föreställningar berättade vi om körens och samhällets utveckling sedan kören bildades, 1942, mitt under brinnande världskrig. Vår publik har fått följa med på en svindlande musikalisk resa, från fredsyran i maj 1945 till dagens stora samhällsomvälvningar med flyktingströmmar, integration och metoo-revolutionen.
Tack vare vår musikaliska ledare Anna Mörner, manusförfattaren Martin Odd, som också regisserat tillsammans med Björn Holmgren, och koreografen Anette Cortese blev vårt musikdrama en succé. Alltifrån den bejublade premiären lördagen den 10 november 2018 till den sista föreställningen lördagen den 1 december.
Körklangen går nu vidare för att satsa på nya spännande musikteaterprojekt. Men vi jobbar också för att hålla ”Foxtrot i Folkhemmet” levande. Vår förhoppning är att den snart skall dyka upp på scenen igen så att fler skall få en chans att vara med om vår rosade körteaterföreställning.

Bild: Gunnar Lundh/K.W. Gullers
©Nordiska Museet              

Se vårt lilla bildspel med ett axplock scéner ur "Foxtrot i Folkhemmet".

loading...

... och så här låter vi. Några toner ur föreställningen.

                En liten bildkavalkad från vår föreställning "Next stop Motown" på Kulturhuset i Halmstad 2015 

Kören på scen under föreställningen Motown på Kulturhuset i Halmstad 2015.