Körsångarna i Körklangen

Välkommen till Körklangen - Kören som aldrig står still!

Körklangen är en blandad kör med en lång och händelserik historia i Halmstad. Kören bildades 1942 som Halmstads Hembygdskör och vi har nyligen fyllt 75 år. 
Efter en hisnande utveckling är vi i dag en dramakör som blandar körsång och teater och producerar sceniska körteaterföreställningar tillsammans  med regissör och musiker. Vi är kören som aldrig står still.
Här på vår hemsida kan ni följa vad som är på gång, så bokmärk och titta in då och då. 

 

Nypremiär i höst för "Foxtrot i Folkhemmet"!
Se vår lilla trailer med några glimtar ur föreställningen och se även det lite längre filmklippet härunder där vi bl.a. presenterar Lilly, en av föreställningens huvudkaraktärer.
 

Ett filmklipp med en av föreställningens  huvudkaraktärer, Lilly

Nu är det klart! Ni som missade Körklangens stora musikteaterprojekt "Foxtrot i Folkhemmet"Kulturhuset Najaden förra hösten får en ny chans. Torsdag den 24 oktober är det dags för nypremiär på Najaden och sedan spelas föreställningen ytterligare två gånger, lördag den 26 och söndag 27 oktober.
I "Foxtrot i Folkhemmet" berättar vi om körens och samhällets utveckling sedan kören bildades, 1942, mitt under brinnande världskrig. Vår publik får följa med på en svindlande musikalisk resa, från fredsyran i maj 1945 till dagens stora samhällsomvälvningar med flyktingströmmar, integration och metoo-revolutionen.
Tack vare vår musikaliska ledare Anna Mörner, manusförfattaren Martin Odd, som också regisserat tillsammans med Björn Holmgren, och koreografen Anette Cortese blev vårt musikdrama en succé då den spelades förra året. Alltifrån den bejublade premiären lördagen den 10 november 2018 till den sista föreställningen lördagen den 1 december.
Körklangen har jobbat hårt för att hålla ”Foxtrot" vid liv. Och nu har vår strävan mot en nypremiär i höst givit resultat. Så ni som hört berättas om vår succé men inte fått uppleva den, Välkommen till Najaden i oktober för att med egna ögon och öron få vara med om det alla pratat om.

Bild: Gunnar Lundh/K.W. Gullers
©Nordiska Museet              

Se vårt lilla bildspel med ett axplock scéner ur "Foxtrot i Folkhemmet".

loading...

... och så här låter vi. Några toner ur föreställningen.

                En liten bildkavalkad från vår föreställning "Next stop Motown" på Kulturhuset i Halmstad 2015 

Kören på scen under föreställningen Motown på Kulturhuset i Halmstad 2015.