Körklangens tidigare föreställningar

Körklangen har genom åren producerat ett tiotal körteaterföreställningar och spelat på de mest skiftade scener i, framförallt, Halmstad.
Kulturhuset Najaden, Kulturhuset i Folkparken,  De gamla lokstallarna, Heagård, Kajskjulet, Slottsmöllan m.fl. scener.
Nedan följer ett axplock av våra föreställningar:

2018-2019
75-åriga Körklangens stora jubileumsföreställning. En musikteater om körens och samhällets utveckling efter andra världskriget.Musik av Elvis Presley, Beatles, Benny Andersson/Björn Ulvaeus och Laleh m.fl.
Regi: Martin Odd
Körledare: Anna Mörner
Scen:Kulturhuset Najaden

Foxtrot i Folkhemmet

2015
Vår stora scenproduktion "Next stop Motown" , en berättelse om bilbyggarna, det legendariska skivbolaget Motown och 60-talets stora Motownstjärnor, som Diana Ross, The Supremes, The Four Tops m.fl
Regi: Martin Odd
Körledare: Anna Lovdal:
Scen: Kulturhuset

Next stop Motown

2012-2013
 "Mållösa central" . En liten musikalisk happening som utspelar sig på en tågperrong. Musik av bl.a. Povel Ramel, Benny Andersson och Thomas Ledin. 
Regi: Reni  Petersen
Körkledare: Anna Mörner/Anna Lovdal

Scen: Biblioteket, Järnvägsstationen m.fl. platser

2013
Julkabarén "I väntan på tomten" på Halmstads teater. En sprallig tillställning med lokala musiker, skådespelare och sångare.
Regi:Ulf Andersson
Körledare: Anna Lovdal
Scen: Halmstads Teater

2010
"Dyningar". En annorlunda musikteaterföreställning där den talade dialogen fick stå tillbaka för det musikaliska och det sceniska uttrycket. Musik av Lars Gullin, Eva Dahlgren och Wolf Bierman m.fl.  Allt arrangerat av Gunnar Eriksson.
Regi: Martin Odd
Körledare:Anna Mörner
Scen: Kajskjulet

Dyningar

2007
Kören fyllde 65 år och firade med en liten jubileumsförerställning i Furulundsskolans aula. Föreställningen fick namnet "Gris" , som med sin mycket variationsrika musik, fick stå för Glädje, Rädsla, Ilska Sorg.
Regi: Thomas Karlsson
Körledare: Anna Mörner
Scen: Furulundsskolan

Gris

2005
"En vanföreställning", vår galnaste produktion, spelades upp under de vitkalkade 1600-talsvalven på Heagård utanför Halmstad. Miljön var ett gammalt mentalsjukhus och den skruvade historien beledsagades av alltigenom klassisk konstmusik.
Regi: Martin Odd
Körledare: Anna Mörner
Scen: Heagård

 

En vanföreställning

2004
Tillsammans med elever från Halmstads Musikklasser uppförde vi i Immanuelskyrkan det fornordiska dramat "Volund" som utspelar sig på 750-talets Gotland. Ett 60-tal körsångare och musiker medverkade.
Regi: Christel Göransson
Körledare: Anna Mörner
Scen: Immanuelskyrkan

Volund

2002
En kör om en kör. Det var vad det handlade om när vi spelade upp den spektakulära föreställningen "Kör som folk" i de gamla lokstallarna. En brokig berättelse om en kör och dess medlemmar.
Regi: Martin Odd
Körledare: Anna Mörner
Scen: Lokstallarna

Kör som folk

1997
"Lyckans Hotell". Körklangens första stora körteaterproduktion. Scenen var Kulturhuset i Folkparken och föreställningen blev vårt stora genombrott som dramakör. Text och musik var nyskriven av bl.a. vår regissör och vår körledare. Det blev succé och gav mersmak.
Regi: Martin Odd
Körledare: Gerry Andersson
Scen: Kulturhuset

Lyckans Hotell

1995
"Alla springer omkring
". Kören kastar de svarta pärmarna och börjar röra sig på scenen. Det första stegen tas mot vår inriktning som dramakör. Körklangen blir kören som aldrig står still.
Regi: Martin Odd
Körledare: Gerry Andersson
Scen: Kulturhuset