Körbloggen - Följ oss på vägen mot nästa föreställning

Som ett gäng förväntansfulla förskolebarn slog vi oss ned framför filmduken. Tisdagkväll. Körstart. Urpremiär för ”Foxtrot-The movie”.  Lite pinsamt att se sig själv agera, men jätteroligt och spännande att få se vår föreställning ”Foxtrot i Folkhemmet” från publikplats. Och lite stolta får vi väl ändå lov att vara. Vi är ju bra! Och Daniel, körens egen uppfinnarjocke och tekniska snille, har tillsammans med sitt filmteam gjort ett fantastiskt jobb.
Nu har vi ett par månaders intensivt och tufft jobb framför oss att sätta ”Foxtroten” igen. Filmen kommer att bli till ovärderlig hjälp när vi, nästan ett år efter premiären den 29 november 2018, skall hämta upp hela paketet igen. Sånger, repliker, koreografi, scenförflyttningar. Allt skall sitta som en smäck igen när det är dags för nypremiär på Kulturhuset Najaden torsdagen den 24 oktober och ytterligare två föreställningar lördag och söndag, 26-27 oktober. Och vår ambition är förstås att bjuda publiken på en ännu vassare föreställning den här gången.
På lördag drar repetitionsarbetet igång på allvar med sång- och koreografiövingar tillsammans med vår musikaliska ledare Anna Mörner och vår koreograf Anette Cortese. Och tisdag den 3 september blir det helt genomdrag på Kulturhuset Najaden med vår regissör Martin Odd. Då skall scenkläder och rekvisita vara på plats.
Då är det bara en och en halv månad kvar till nypremiär. Så ni som ännu inte sett ”Foxtrot i Folkhemmet”med Körklangen, försäkra er om biljetter redan nu.
Premiär torsdag 24 oktober kl 14.00
Föreställning lördag 26 oktober kl 16.00
Föreställning söndag 27 oktober kl 16.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: the movie

Det börjar rycka i stämbanden! Körbloggen är tillbaka och sommaren går mot sitt slut. På tisdag i nästa vecka är det återsamling för Körklangen. Det känns lite kluvet! Vemodigt att sommaren snart är över, men samtidigt roligt och lockande att få börja sjunga igen. Och det är ju inte vilken terminsstart som helst. Det blir en rivstart! Om två månader har vi nypremiär på Kulturhuset Najaden. Ett år efter uruppförandet på samma scen av vår musikteaterföreställning ”Foxtrot i Folkhemmet” får vi chansen att spela den igen. Och vår publik, ni som missade den förra gången, får chansen att se vår bejublade musikberättelse igen. Ni får följa med på en musikalisk färd genom tiden där vi speglade de stora samhällsomvälvande skeendena, från fredsyran 1945 till 2000-talets flyktingströmmar och integration och den omskakande metoo-revolutionen.
Ni får lyssna på ikonisk musik av bl.a. Elvis Presley, Beatles, Benny Andersson/Björn Ulvaeus och Laleh. Allt detta inom ramen för berättelsen om en kör som fyllt 75 år. Precis som Körklangen nyligen gjort.
Vår ambition är att fylla salongen igen. Nypremiär blir det torsdagen den 24 oktober och därefter föreställningar lördagen den 26 oktober och söndagen den 27 oktober.
På lördag börjar repetitionerna på allvar med vår musikaliska ledare Anna Mörner. På plats är också vår koreograf Anette Cortese. Men dessförinnan, på tisdag, blir det filmförevisning. Då skall kören friska upp minnet med hjälp av den film som spelats in av föreställningen. ”Foxtrot- The movie”. Det skall bli både roligt och nyttigt.
Och ni som inte såg oss förra gången, passa på nu och boka biljetter.
Här:
Nypremiär torsdag 24 oktober.
Föreställning lördag 26 oktober
Föreställning söndag 27 oktober

Läs hela inlägget »
Etiketter: rivstart

Hej alla körvänner och eventuella följare. Bloggen bryter sommarvilan för en liten blänkare om  fortsättningen på ”Foxtrot i Folkhemmet”. Alla körklangare har fått en inbjudan till filmpremiär. Den 20 augusti skall vi återsamlas för att för första gången själva få se vår rosade föreställning från publikplats. ”Foxtrot i Folkhemmet-The Movie” är klar, filmen som skildrar hela vår härliga musikteaterföreställning, som den spelades upp på Kulturhuset Najaden i höstas. Det skall bli mycket  roligt och spännande att få uppleva för oss som själva stod på scenen. Och dessutom en välbehövlig flashback inför den nypremiär av föreställningen som väntar i oktober.
Filmvisningen blir också starten på höstens arbete, som skall leda fram till de tre föreställningar av ”Foxtrot” på  Najaden 24, 26 och 27 oktober. Lördagen den 24 augusti rivstartar kören med en heldag där både sång och scenspråk skall slipas inför vår nypremiär. Vi är mitt uppe i den härliga sommaren, men längtar redan efter att få stå på scenen igen.
Så kära publik, ni som ännu inte sett ”Foxtrot i Folkhemmet”, hjärtligt välkomna i höst.
Och fortsatt glad sommar!
Här kan du boka biljetter till våra föreställningar!
Nypremiär torsdag 24 oktober.
Föreställning lördag 26 oktober.
Föreställning söndag 27 oktober.

Läs hela inlägget »
Etiketter: filmen

Nu tar vi sommarlov! Med en lyckad ”Glädjekonsert” i Immanuelskyrkan i Halmstad och en därpå lika trivsam körfest avslutade Körklangen i lördags vårterminen 2019. Publiken i Immanuelskyrkan tog med bifall emot vår två timmar långa musikstund, som vi arrangerade tillsammans med körerna Cat och Viva Voce. Och de verkade som om man trivdes. Det gjorde i alla fall vi när vi presenterade vår lilla, sceniskt garnerade, melodibukett. Vi fick också tillfälle att puffa lite för höstens stora händelse, nämligen den att vi i oktober har nypremiär på vår succéföreställning från förra året, Foxtrot i Folkhemmet”. Bilden ovan är från en scen i föreställningen, "Vi bygger landet".
Det är med stor energi vi nu tar oss an denna vår jubileumsföreställning igen. Det blir en tuff, men rolig uppgift och vi börjar repetera direkt då Körklangen i augusti återsamlas med nya friska krafter efter sommarens välförtjänta återhämtning.
Nu önskar vi alla våra körkompisar och hela vår trogna publik en riktigt härlig sommar.
Bloggen tar också semester, men händer det något intressant som har med körsång och/eller Körklangens inre liv att göra så kan det nog hända att det kommer någon liten blänkare här inne. Så är du nyfiken så kan det löna sig att titta in även i sommar.
Glad Sommar från Körklangen och Körbloggen!
Låt den här bilden från Körklangens kickoff i Åkulla förra året ge ett hopp om en skön sommar!

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: terminsavslutning

Yes! Nu är det äntligen klart! ”Foxtrot i Folkhemmet” skall sättas upp igen. Alla ni som inte fick tillfälle att se Körklangens uppskattade jubileumsföreställning, nu får ni en ny chans. I höst står vi på Kulturhuset Najadens scen igen och spelar upp musikteaterföreställningen som i ord och ton skildrar vår 75-åriga körs och samhällets utveckling från 1940-talet till modern tid. En svindlande musikalisk resa, från fredsyran i maj 1945 till dagens stora samhällsomvälvningar med flyktingströmmar, integration och metoo-revolutionen. Nypremiär blir det torsdag den 24 oktober och sedan ytterligare två föreställningar, lördag och söndag, 26 respektive 27 oktober.
Vi ser fram mot att få möta publiken igen och att åter få spela ”Foxtrot i Folkhemmet”.
Men glöm inte att vi, på vägen dit, har ett annat framträdande. Nu på lördag, den 25 maj,  ger Körklangen, tillsammans med körerna Cat och Viva Voce, en Glädjekonsert i Immanuelskyrkan i Halmstad. Där bjuder vi bland annat på några smakb§itar ur vår ”Foxtrot” och så blir det en del annat, både gammalt och nytt. Repetitionerna är inne i sitt slutskede.
Bara fem dagar kvar.
Biljetter till Glädjekonserten köper du på Turistbyrån i Halmstad 035-12 02 00.
info@tourist.halmstad.se

Läs hela inlägget »
Etiketter: nypremiär

Veckans körövning präglades av ett välkänt kaos. Den kreativa röra som alltid infinner sig inför en föreställning då det är dags att ge musiken sin sceniska inramning. Alltså när körens  framträdande skall få sin ”Körklangenstämpel”. Vi vet att sången börjar sitta som den skall men när våra dramaansvariga, Christel och Eva, tog över scenen och ”planterade” sitt ganska diskreta scenspråk uppstod, som väntat, det bekanta simultanproblemet. Man brukar säga att män inte har någon simultanförmåga. Att man inte klarar av att göra två saker samtidigt. I det här fallet, sjunga och röra sig på en och samma gång. Men jag tror nog vi delar det problemet med tjejkompisarna i kören. Och en tröst i eländet är att svårigheterna är övergående. Snart kommer sång och uttryck att ”gifta sig” för att använda ett populärt talesätt. Vi kommer att mingla och dansa till Olle Adolphson och blanda enkel drama med musik av Billie Holiday.
Så, kära publik. Körklangen kommer att leverera, precis som vanligt, när ridån går upp för Glädjekonserten i Immanuelskyrkan lördagen den 25 maj klockan 16.00.
Boka biljetter på Halmstads Turistbyrå 035-12 02 00.
info@tourist.halmstad.se

Läs hela inlägget »
Etiketter: simultanproblem

 I söndags var det bas-släpp i Söndrum! Fem yrvakna basar släpptes ut på grönbete och träffades hemma hos basen Jan för att under några förmiddagstimmar jobba med repertoaren till vår Glädjekonsert. Det var bland annan Olle Adolphsons ”Nu är det gott att leva” och Billie Holidays ”Please don´t do it in here”, som fick sig en extra och välbehövlig duvning. En handfull låtar ur ”Glädjerepertoaren” hann vi med medan tenorer, altar och sopraner kanske låg hemma och snusade.
Vi basar tog ytterligare ett kliv framåt, mot en lyckad Glädjekonsert i Immanuelskyrkan lördagen den 25 maj.
18 dagar kvar.
Köp biljetter här: Halmstads Turistbyrå 035-12 02 00
info@tourist.halmstad.se

Läs hela inlägget »
Etiketter: basrep

Nedräkningen har börjat! Tjugoen dagar kvar till Glädjekonserten. I veckan hade vi ett extrarep där vi körde lite stämövningar och även sjöng igenom hela repertoaren till konserten. Det känns som om vi tagit ett rejält kliv framåt. På uppmaning av körledare Anna vågade vi släppa noterna och överraska oss själva. Både text och musik satt bättre än vi kunnat tro. Det är märkliga saker som händer när Anna svingar sitt trollspö över oss. Vilken betýdelse det tillfälliga inhoppet av basen Colin (bilden) hade skall vi låta vara osagt.
På söndag träffas basstämman för ett par timmars bonusrep. Då är det bland annat Olle Adolphsons ”Nu är det gott att leva” som skall nagelfaras. Kul och nyttigt!
Från och med nästa vecka kommer också det musikaliska att löpa parallellt med det sceniska. Då skall de dramaansvariga, alten Christel och sopranen Eva, börja sitt arbete med att sätta Körklangens speciella signum, i form av uttryck och rörelse, på vårt framträdande.
Vi ser med GLÄDJE fram mot den här KONSERTEN.
Hoppas vår publik också gör det.
Boka biljetter på Halmstads Turistbyrå  035-12 02 00
info@tourist.halmstad.se

Läs hela inlägget »
Etiketter: hundbesök

Nu kan du möta Körklangen på stan! Under två repetitionskvällar har vi haft sällskap av ett par fotografer som, på uppdrag av Länsförsäkringar, dokumenterat våra sångövningar. Avsikten är att kören, tillsammans med en del andra lokala profiler, skall agera frontfigurer i en informationskampanj som försäkringsbolaget satsar på under våren. Kampanjen har redan smugit igång och först ut var två av våra altar, Christel och Monica, som i dagarna poppat upp på en reklampelare i Halmstad (se bilden). Så Ni som gillar Körklangen, håll ögonen öppna! Plötsligt kan ni möta oss. Bra för Länsförsäkringar, en av våra välvilliga sponsorer, och bra för Körklangen, som just nu är mitt uppe i repetitionsarbetet inför vår Glädjekonsert den 25 maj i Immanuelskyrkan i Halmstad. Bara fyra veckor kvar. Glöm inte att boka biljetter, annars dyker vi upp på någon reklampelare någonstans och påminner dig.
Köp biljetter via Halmstads Turistbyrå 035-12 02 00
info@tourist.halmstad.se

Läs hela inlägget »
Etiketter: körkampanj

Nu krattar vi manegen igen! Bara en dryg månad kvar till Glädjekonserten, när vi tillsammans med körerna Cat och Viva Voce, skall framföra ett tvåtimmarsprogram i Immanuelskyrkan i Halmstad. I tisdags spikade vi låtordningen för den melodibukett vi skall presentera. Det kommer att bli skiftande sinnesstämningar, allt mellan Olle Adolphsons melankoliska ”Nu är det gott att leva” och den glättiga ”Kaffetåren”. Tillsammans med körens dramaansvariga jobbar vi nu, vid sidan av de musikaliska övningarna, för fullt med det sceniska för att sätta Körklangens speciella prägel på programmet. Körklangen är ju ”Kören som aldrig står still” och det skall förstås genomsyra vårt framträdande även den här gången. Uttrycket är vårt signum och det försökte vi också lyfta fram då Länsförsäkringars fotograf vid tisdagens körövning återvände för att komplettera bildmaterialet till den kampanj vi lovat att medverka i. Det är mycket nu! Vårt repetitionsschema inför Glädjekonserten talar sitt tydliga språk. Nu ger vi järnet så att ni som vill komma för att se och höra oss lördagen den 25 maj inte skall bli besvikna.
Passa på att boka plats redan nu. Här!

Läs hela inlägget »
Etiketter: mycket nu

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-

Etiketter