Körbloggen - Följ oss på vägen mot nästa föreställning

Massiv marknadsföring Massiv marknadsföring

I dag, torsdag, är det precis en vecka kvar till premiär. Nästa torsdag, den 24 oktober kl 14.00, går ridån äntligen upp igen, på Kulturhuset Najaden, för ”Foxtrot i Folkhemmet” med Körklangen. Eller ”Foxtrot 2.0”, som vi kallar den eftersom det är en nypremiär och en uppdaterad version. Det är nästan ett år sedan, i november 2018, som vi spelade samma föreställning för första gången och för fulla hus på samma scen. Nåja, samma föreställning är det inte riktigt eftersom vi, med regissör Martin Odds och vår körledare Anna Mörners hjälp, valt att omarbeta vårt musikdrama lite. Så ni som såg ”Foxtroten” för ett år sedan. Ni kan gott se den igen. Ni kommer inte riktigt att känna igen er. Marknadsföringen och biljettförsäljningen pågår för fullt och förhoppningsvis har ni inte undgått våra affischer och flyers på stan. På annonspelare och anslagstavlor, på cafébord och i butiker.  Ingen bör ha missat att Körklangen är på G igen.
För oss i kören börjar nu den tuffa slutspurten. Kommande helg ägnar vi helt åt repetitioner och sedan är det dags att kliva upp på Najaden-scenen för att måndag, tisdag och onsdag finslipa vår föreställning med rekvisita och full scenmundering inför torsdagens nypremiär.
Vi hoppas få se just dig i publiken.
Boka biljetter här:
Torsdag 24/10 kl 14.00
Lördag 26/10 kl 16.00
Söndag 27/10 kl 16.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: finalvecka

Tolv dagar kvar till nypremiär!
 På lördagen körde vi ett helt genomdrag av ”Foxtroten” med lite spännande tillägg och förändringar från regissör Martin. Det känns bra nu och vi längtar efter att få komma upp på scenen igen med kläder och full rekvisita. Från och med nästa måndag (21oktober) och hela premiärveckan är vi på plats på Najadenscenen och får testa vår vässade föreställning så nära skapt läge som det går. Vi hoppas kunna ta ”Foxtrot i Folkhemmet” till en ny nivå. Repetitionerna fortsätter under söndagen då körledare Anna skall drilla oss musikaliskt.
Ni som vill se och höra det färdiga resultatet, boka biljetter nu!
Torsdag 24 oktober kl 14.00.
Lördag 26 oktober kl 16.00
Söndag 27 oktober kl 16.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: förändringar

Det drar ihop sig! Sanningens minut närmar sig! I dag är det precis två veckor kvar till premiär. Torsdagen den 25 oktober klockan 14.00 går ridån upp på Kulturhuset Najaden för ”Foxtrot 2.0”. Nypremiär för Körklangens succéföreställning ”Foxtrot i Folkhemmet”, nästan ett år efter uruppföranden på samma scen.
Tillsammans med vår musikaliska ledare Anna Mörner, vår regissör Martin Odd och vår koreograf Anette Cortese, jobbar vi nu för högtryck för att kunna bjuda vår publik på en ännu vassare föreställning. En mångfasetterad berättelse, som speglar körens och samhällets utveckling under mer än 75 år sedan kören bildades mitt under brinnande världskrig. Det är en historia präglad av 40-talets fredsyra, vår tids flyktingkris och integration och de senaste årens omskakande me-too-revolution. Kort sagt en föreställning som inte lämnar något oberörd.
Nu går vi in på slutspurten i vårt repetitionsarbete. Kommande helg, lördag och söndag, ägnar vi helt åt sång-, dans och dramarepetitioner.
Så passa på nu! Boka biljetter här:
Torsdag 24 oktober kl 14.00
Lördag 26 oktober kl 16.00
Söndag 27 oktober kl 16.00

        Fredsyra                               Integration                       Me-too

Läs hela inlägget »
Etiketter: upplopp

Danslekar. Det skulle man kunna kalla det vi ägnade oss åt i tisdags kväll. Våra sångövningar var utbytta mot repetitioner med koreografen Anette Cortege. Och här gällde det att hålla tungan rätt i munnen och fötterna i styr. Körklangen måste leva upp till sitt rykte som kören som aldrig står still så nu finslipar vi alla danssteg och rörelser på scenen. Allt skall sitta perfekt vid premiären den 24 oktober. Och kul är det, om än inte helt lätt, att få rörelser och danssteg att harmonisera med sång och musik. I Despacito, Aquarius, Return to sender och så tjejernas eget paradnummer Lady Marmelade. Allt med våra egna texter och dramatiseringar. Det blir häftigt.
Nästa tisdag sjunger vi som vanligt igen. 
Premiären närmar sig. Tre veckor kvar. Biljettförsäljningen är i full gång.
Slå till nu.
Torsdag 24 oktober
Lördag 26 oktober
Söndag 27 oktober
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: koreografi

Vad rör sig i huvudet på en regissör?
Det kan man fundera på under en repetition. Som i helgen då vi repade inför nypremiären i oktober på ”Foxtroten”.
Vår regissör Martin Odd upphör aldrig att överraska. Vad har till exempel den legendariske krigsfotografen Robert Capa med Körklangen att göra? Titta på bilden här bredvid och gissa! Eller gå och njut av vår nya uppsättning av ”Foxtrot i Folkhemmet”, ”Foxtrot 2.0” som vi kallar den, på Kulturhuset Najaden. Det kommer inte att bi riktigt samma föreställning som för ett år sedan.
Både dramatiskt och musikaliskt kommer vår berättelse att ta nya spännande vägar. Så ni som såg den förra gången, varför inte se den igen?
Och ni som ännu inte sett den. Boka biljetter nu!
Torsdag 24 oktober kl 14.00
Lördag 26 oktober kl 16.00
Söndag 27 oktober kl 16.00
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: capa

Nu vässar vi "Foxtroten". Körklangens nya version av "Foxtrot i Folkhemmet", Foxtrot 2.0 som vi kallar den,skall bli ett strå vassare än den första. Tisdagens övningar i vårt "körviste" Vittraskolan var helt inriktade på att ta vår föreställning ett steg längre. I den ordinarie replokalen jobbade tjejerna med koreografen Anette Cortese på att skärpa attityden och dansen i "metoo-låten" Lady Marmelade. Nu blir det riktigt ruggigt  och skinnet knottrade sig på oss killar, som hade sångövningar i musiksalen intill.Under ledning av basen Daniel jobbade vi med att styra upp några låtar som behöver lite extra omtanke. I slutändan skall våra ansträngningar leda fram till en ännu bättre upplevelse för vår publik.
På torsdag kör vi vidare. Sångrep för alla. Och så hela helgen. Det är mycket nu!
Så missa inte "Foxtrot i Folkhemmet" i oktober.
Biljetter här:
Torsdag 24 oktober kl 14.00
Lördag 26 oktober kl 16.00
Söndag 27 oktober kl 16.00
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: vassare
"Kassör Arne" "Kassör Arne"

Bara en månad kvar till nypremiär på ”Foxtroten”. Marknadsföringsarbetet är i full gång och en liten trailer med smakprov ur föreställningen ligger nu ute på nätet (Youtube). Du kan se den här från hemsidan.
I tisdags hade vi ett andra genomdrag och upptäckte en del skavanker som måste rättas till. Tillsammans med koreografen Anette Cortese skall vi också se över en del av danserna. Vi fortsätter alltså, med oförminskad energi, att ta oss igenom det tuffa repetitionsschemat. Nästa helg är helt vikt åt repetitioner och i veckan som kommer blir det koreografiövningar med tjejerna och sång för killarnas (tisdag). Torsdag, körrepetitioner för alla.
Jobbigt men roligt. Allt för att vi skall kunna bjuda vår kära publik på en riktigt bra körteaterföreställning i oktober.
 
Men då måste ni se till att boka biljetter i tid.
Här:
Torsdag 24 oktober
Lördag 26 oktober
Söndag 27 oktober

Läs hela inlägget »
Etiketter: foxtrailer
Marknadsföring Marknadsföring

Nu drar vi igång marknadsföringen på allvar. Nu skall ni möta oss överallt. På stan, på anslagstavlor, på caféborden, i butiker, på vår bilar. Och inom kort släpper vi också en trailer med smakprov ur vår musikteaterföreställning ”Foxtrot i Folkhemmet”. Ingen skall kunna missa att vi om några veckor, torsdagen den 24 oktober, har nypremiär på detta bejublade kördrama på Kulturhuset Najaden. Ni som inte såg föreställningen på samma scen för ett år sedan skall få chansen igen.
Passa på och boka biljetter redan nu!
 
Boka
Torsdag 24 oktober kl 14.00 Nypremiär
Lördag 26 oktober kl 16.00
Söndag 27 oktober kl 16.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: reklam
Väntan på entré Väntan på entré

Så tog vi ”Foxtroten” upp på scenen igen! Utan skyddsnät hoppade vi rakt ut. Och vi överlevde. Det är bara att konstatera att det fortfarande är fullt liv i vår körteaterföreställning, nästan ett år sedan den drog fulla hus på Kulturhuset Najaden. Tisdagskvällens genomdrag ger ny energi inför nypremiären den 24  oktober. Vi körde föreställningen rakt igenom, med musik, scenkläder, rekvisita och en fiffigt fingerad orkester. Både dialog och sångtexter flöt på utan större skavanker. Och regissör Martin Odds applåder, från den i övrigt tomma Najaden-salongen, var 
förhoppningsvis ärligt menade. Så nu väntar vi bara på att få fylla salongen igen. Men innan vi förunnas den kicken har vi sju veckors hårt arbete framför oss. I går fick vi repschemat. Slut på TV-tittande, golfrundor och bingo framöver. Nu är det körsång och teater som gäller för att vår publik skall få njuta av ett fullödigt kördrama den 24, 26 och 27 oktober.
 
Beställ biljetter här:
Torsdag 25 oktober nypremiär
Lördag 26 oktober
Söndag 27 oktober

Salong som skall fyllas
Salong som skall fyllas
Läs hela inlägget »
Etiketter: foxtrotliv

I lördags tog vi tag i ”Foxtroten” igen.

Knappt två månader till nypremiären på Najaden ägnade vi dagen åt att väcka liv i stämbanden efter sommaruppehållet. En timslång och välbehövlig uppsjungning med körledare Anna följdes av ett pass med vår koreograf Anette. Och dansstegen fanns där omsorgsfullt bevarade någonstans i bakhuvudetoch kunde återanvändas, liksom Foxtrotlåtarna. Hembygdens sång, Hemmafrulivet, Vi klara oss, Vi skall resa.

Om en vecka, tisdagen den 3 september, är det upp till bevis. Hur mycket sitter kvar av föreställningen ”Foxtrot i Folkhemmet” efter nästan ett år? Då skall vi tillsammans med vår regissör Martin Odd åter bestiga scenen på Kulturhuset Najaden. Det blir ett helt genomdrag med scenkläder och rekvisita. Spännande och lite pirrigt. Men publiken kan vara lugn. Ni kommer att få uppleva en fullödig musikteaterföreställing även den här gången. Vår ambition är att fylla salongen igen.


Boka biljetter här
Torsdag 24 oktober kl 14.00- Nypremiär
Lördag 26 oktober kl 16.00
Söndag 27 oktober kl 16.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: heldag

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-

Etiketter