Körbloggen - Följ oss på vägen mot nästa föreställning

Körklangen 2020. Nu är vi igång i ett nytt decennium. Nya utmaningar väntar kören som aldrig står still. Vi började vårterminen med att plocka fram våra noter från ”Glädjekonserten” förra våren. Konserten där vi, i maj 2019, framträdde i Immanuelskyrkan i Halmstad tillsammans med körerna Cat och Viva Voce. Vi sjöng musik av Olle Adolphson, Tomas Ledin och Povel Ramel med flera, samt en knippe låtar som senare kom att ingå i vår stora musikteaterföreställning ”Foxtrot i Folkhemmet” på kulturhuset Najaden. Härlig musik, som vi inte riktigt vill släppa. Så nu har vi letat fram den där musikskatten igen för att ge den nytt liv och förhoppningsvis presentera den i annan form för vår publik. När och var vet vi inte ännu. Men som vanligt har också vår kära körledare Anna Mörner botaniserat i sitt musikarkiv och hittat något nytt. Den här gången har hon fiskat upp en nobelpristagare. Vem då då? Robert Allen Zimmerman, förstås. Alltså Bob Dylan, som 2016 blev historiens mest överraskande nobelpristagare i litteratur. Åsikterna om valet av pristagare  var många.  ”Örats poesi” menade Svenska Akademien. ”Ett nobelpris på dekis”, tyckte andra. Men för oss i Körklangen skall det i alla fall bli kul att få sätta tänderna i Dylans fina låt ”To make you feel my love”.
Här nedan kan du lyssna på originalet!
Och i morgon är det tisdag och körkväll igen.

Läs hela inlägget »
Etiketter: glädjelåtar
Tjejstart Tjejstart

Hej igen alla körvänner! Efter ett par veckors välförtjänt vila över jul- och nyårshelgerna är det dags att försiktigt börja väcka stämbanden till liv igen. Det har varit en skön avkoppling efter ett händelserikt körår 2019 och stärkta av höstens succérepris av ”Foxtrot i Folkhemmet” tar vi nu nya tag. Ny reportoar, nya scenprojekt och förhoppningsvis också nya körsångare. Vi ser fram mot ett lika händelserikt och positivt 2020. Nästa vecka, tisdagen den 14 januari, är det återsamling och vårstart för hela Körklangen. Redan i dag, tisdagen den 7 januari, är det dock nystart för halva kören,”Körklicken”. Det är våra tjejer som tjuvstartar med ett par timmars våruppsjungning och sångövningar inför ett redan inbokat framträdande i februari. Vi ser fram mot ett nytt år med Körklangen. Hoppas ni gör detsamma. Fortsätt följa vår körblogg om ni är nyfikna på vad som händer.

Läs hela inlägget »
Etiketter: tjuvstart
Körklangen  mot framtiden Körklangen mot framtiden

Hej igen!
 Jag ber om ursäkt för att bloggen varit lite seg den sista tiden. Det vill säga att det inte blivit så mycket bloggat. Men det är så det brukar vara efter en större föreställning, som ”Foxtrot i Folkhemmet”. När ridån gått ned och publiken gått hem. När det stora tomrummet breder ut sig. Då kommer saknaden efter dynamiken på scenen och frustrationen över vad som skall hända. Men medan Körklangen nu fyller årets återstående körkvällar med julsånger släpper vi samtidigt loss fantasin kring vad som skall bli vårt nästa projekt. Och jag kan lova er att idéerna redan är många. Om en vecka skall körens Kreativa råd samlas och spåna loss. Så ni kan vara lugna. Snart står Körklangen på scenen igen! Vi ses då!

Läs hela inlägget »
Etiketter: planering

Nu är det jul igen. Nåja, inte riktigt, men i den stora tomheten efter succéföreställningen ”Foxtrot i Folkhemmet” fyller vi nu vår repertoar med helt andra tongångar. Julsånger. Från ”Foxtrotens” djupa tänkvärdheter till glättiga jullåtar. Snacka om kontraster!
En dryg vecka efter att ridån gått ned på Kulturhuset Najaden var det dags att återuppta vardagsrutinerna. Tisdag kväll. Körkväll. Och med drygt sex veckor kvar till jul ( drygt tre veckor till första advent) kändes det naturligt att ladda med lite julmusik. Kanske dyker det upp något tillfälle där Körklangen kan vara med och bidra lite till julstämningen. Samtidigt siktar vi förstås mot nästa större projekt. ”Foxtrot i Folkhemmet” gav blodad tand! Och idéerna är många. Lita på att Körklangen snart är tillbaka på scenen. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: julsånger
Foxtrot-final Foxtrot-final

Ridå! Vårt äventyr är över. Vår resa är slut.
Efter tre fantastiska föreställningar med ”Foxtrot i Folkhemmet” kan vi se tillbaka på, och njuta av, en osannolik prestation. Vi lyckades med det unika att, ett år efter en urpremiär, väcka liv i projektet igen, skärpa det ytterligare och, i tre olika föreställningar, upprepa succén. Vi har all anledning att vara nöjda och stolta. Finalföreställningen var helt otrolig. En nästan knökfull salong och entusiastisk publik.
Men nu infinner sig den stora tomheten. Saknaden sköljer över oss. Efter att vi i flera månader levt och umgåtts mycket nära varandra, skrattat, svettats och kämpat tillsammans, kastas vi brutalt ut i de vanliga vardagsrutinerna igen. Körövning bara på tisdagskvällarna. Prick klockan sju!
Som vanligt är det med blandade känslor av vemod och stolthet som vi lämnar scenen efter ett lyckat projekt. Nu lägger vi också ”Foxtroten” bakom oss och fogar den till raden av minnesvärda musikteateruppsättningar, sammanlagt ett tiotal, som bär Körklangens välkända signum.
Men vi tänker inte vila på lagrarna. Det finns redan nya idéer. Körklangen kommer tillbaka. Och vem vet. ”Foxtroten” kanske inte är begravd ännu. Fortsätt följa vår blogg så får ni besked.
Till sist ett stort och varmt tack till vår musikaliska ledare Anna Mörner, vår regissör Martin Odd och  vår koreograf Anette Cortese. Tack också till våra eminenta musiker Axel Crone, Daniel Jigsved, Joakim Dahlström och Anna Mörner.
Och sist, men inte minst: Tack kära publik!
Ni har varit enastående!

"Foxtrot i Folkhemmet"- 40-tals-kyssen

Läs hela inlägget »
Etiketter: slutspelat
Succépremiär Succépremiär

Så var premiären över. Och vilken premiär. Över 300 gymnasieelever och kanske ett 50-tal mogna män och kvinnor satt i salongen på Najaden och gav oss en helt otrolig respons. Bifallet var enormt med applåder, skratt och busvisslingar (positiva visslingar). Huvudparten av skolungdomarna var så kallade SFI-elever (invandrarelever som studerar svenska språket). Tack vare en gedigen insats av vår alt och Mona, själv lärare,  fick dessa ungdomar en chans att se svensk teater, en ny upplevelse för de allra flesta av dem. En upplevelse som de uppenbarligen tog till sig med stor entusiasm. Engagemanget var så rörande att vi som stod på scenen själva ibland fick en tår i ögat. Ja, nypremiären av ”Foxtrot i Folkhemmet” blev en premiär som  vi inte kommer att glömma.
Nu får vi en ledig dag. Fredagen är spelfri inför helgens två sista föreställningar. Vi kan varva ned och ägna oss åt annat eller kanske, var och en på sitt håll, slipa lite på dialoger och sånger. Vår ambition är förstås att lördagens och söndagens avslutande föreställningar skall bli riktigt bra och lämna positiva avtryck hos vår finalpublik.
Sista chansen, boka här:
Lördag 26/10 kl 16.00
Söndag 27/10 kl 16.00
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: skolsucce

Tre timmar kvar till premiär. Klockan är nu 11.00 på torsdag förmiddag och klockan 14.00 går ridån upp på den stora Najadenscenen för Körklangens musikdrama ”Foxtrot i Folkhemmet”. Genrepet på onsdagskvällen gick hyggligt bra inför ett tiotal personer i en inbjuden provpublik. Helt ok alltså. Ett genrep skall ju inte gå för bra, brukar man säga.  Då finns det risk för att premiären dippar. Men nu är vi laddade. Om ett par timmar skall vi vara uppsjungna och klara att köra.
Så välkomna ni som ännu inte sett ”Foxtroten”.
Boka biljetter här:
Torsdag 24/10 kl 14.00
Lördag 26/10 kl 16-00                                                               
Söndag 27/1ö kl 16.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: premiär2.0

Dags för genrep. I dag, onsdag, har vi, efter två hela genomdrag på Najadenscenen, kommit fram till generalrepetition. Klocka 19 i kväll spelar vi för en liten provpublik. Och i morgon gäller det. Klockan 14.00 på Najaden. Premiär för ”Foxtrot 2.0”, vår uppdaterade och vässade version av ”Foxtrot i Folkhemmet”. Spänningen stiger och nerverna dansar under huden. Körklangen har gjort det igen! Klocka 14.00 i morgon, torsdag, kommer salongen framför Najadens stora scen att vara så gott som fullsatt. De sista föreställningarna spelar vi sedan lördag och söndag kl 16.00. Har nu inte sett vår ”Foxtrot” så passa på.
Biljetter köper du här:
Torsdag 25/10 kl 14.00
Lördag 26/10 kl 16.00
Söndag 27/10 kl 14.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: generalrepetition

Ovan: Körklangen 1983                  Nedan: Körklangen 2019

  Dan före dan före dagen P. Alltså bara två dagar kvar till premiär. Och I går flyttade vi in på Najadenscenen. En härlig känsla. Nu blir det några genomdrag med full kostym och rekvisita och efter genrep på onsdag går ridån upp på torsdag eftermiddag för nypremiär av ”Foxtrot i Folkhemmet”. I  salongen sitter då bland annat några hundra skolelever med lärare, som  vi hoppas skall få en häftig upplevelse med Körklangen och vår historia genom 75 år. En mångfasetterad musikberättelse från 40-talets fredsyra, genom det svenska folkhemsbygget till de senaste årens omskakande händelser med flyktingkris och metoo-revolution.
Nu har ni chansen, ni som missade vår föreställning för ett år sedan. På lördag och söndag spelar vi ”Foxtrot i Folkhemmet” för sista gången. ”Foxtrot 2.0” är vårt arbetsnamn och det blir en uppdaterad och bearbetad föreställning som vi hoppas skall bli ett strå vassare än den förra uppsättningen.
 
Här finns biljetter:
Torsdag 24/10 kl 14.00
Lördag 26/10 kl 16.00
Söndag 27/10 kl 16.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: tillbaka
Massiv marknadsföring Massiv marknadsföring

I dag, torsdag, är det precis en vecka kvar till premiär. Nästa torsdag, den 24 oktober kl 14.00, går ridån äntligen upp igen, på Kulturhuset Najaden, för ”Foxtrot i Folkhemmet” med Körklangen. Eller ”Foxtrot 2.0”, som vi kallar den eftersom det är en nypremiär och en uppdaterad version. Det är nästan ett år sedan, i november 2018, som vi spelade samma föreställning för första gången och för fulla hus på samma scen. Nåja, samma föreställning är det inte riktigt eftersom vi, med regissör Martin Odds och vår körledare Anna Mörners hjälp, valt att omarbeta vårt musikdrama lite. Så ni som såg ”Foxtroten” för ett år sedan. Ni kan gott se den igen. Ni kommer inte riktigt att känna igen er. Marknadsföringen och biljettförsäljningen pågår för fullt och förhoppningsvis har ni inte undgått våra affischer och flyers på stan. På annonspelare och anslagstavlor, på cafébord och i butiker.  Ingen bör ha missat att Körklangen är på G igen.
För oss i kören börjar nu den tuffa slutspurten. Kommande helg ägnar vi helt åt repetitioner och sedan är det dags att kliva upp på Najaden-scenen för att måndag, tisdag och onsdag finslipa vår föreställning med rekvisita och full scenmundering inför torsdagens nypremiär.
Vi hoppas få se just dig i publiken.
Boka biljetter här:
Torsdag 24/10 kl 14.00
Lördag 26/10 kl 16.00
Söndag 27/10 kl 16.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: finalvecka

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-

Etiketter