Coronachocken har dragit sin tunga kvävande filt  över oss. Även Körklangen håller andan. Bloggen kommer tills vidare att bli lite sporadisk.
Som ni förstår har vi tvingats ställa in vår planerade majshow på biblioteket. Naturligtvis kan vi inte heller fortsätta med våra tisdagsrepetitioner. Men vi ger inte upp! Just nu undersöker vi möjligheterna att sångöva i digital form på nätet. Istället för den utlovade vårkonserten på Nissanscenen hoppas vi kunna bjuda på en höstshow. En vårinspirerad musikstund i höst som en hyllning till den vår vi snuvades på. Inte en vårkonsert. Men ändå vår konsert.
Nu gäller det att hålla ut och se framåt. Snart är allt som vanligt igen. Hoppas vi!
I vår väntan kan vi här lyssna till en lite corona-tips i skön musikalisk förpackning med Fråga Lund-doktorn Henrik Widegren och hans band.

Läs hela inlägget »
Etiketter: coronastopp
Körklangen på bibblan Körklangen på bibblan

”Följ mig bortåt vägen!” Så kallar Körklangen årets lilla vårshow på stadsbiblioteket i Halmstad. Vik söndagen den 10 maj åt ett besök på vårt fashionabla glasbibliotek, denna pärla vid Nissan. Klockan 17.00 dyker Körklangen upp på Nissanscenen med en liten poetisk vårshow.  Då kommer ni att få se och höra frukterna av våra repetitioner under vårterminen. Det blir musik av bland andra Olle Adolphson, Povel Ramel, Bob Dylan och Tomas Ledin. Och ett och annat tänkvärt ord får ni också på vägen.
Dirigent, som vanligt, Körklangens egen Anna Mörner. Och alltsammans ackompanjerat av Axel Croné.
Ta tillfället i akt att tillsammans med Körklangen välkomna våren och sommaren!
Visste ni förresten att Halmstads stadsbibliotek, ritat av arkitekterna Mette Wienberg och Kim Holst Jensen, ligger som nummer åtta på listan över Europas 25 mest otroliga bibliotek. Bibliotek som du måste ha på din bucketlist- to visit before you die. På första plats ligger Stadsbiblioteket i Stuttgart och på andra plats Mafra Palace Library i Portugal.
Vill du besöka Halmstads otroliga stadsbibliotek och dessutom uppleva Körklangens otroliga vårshow- boka då biljetter här:
Köp biljetter här!

Läs hela inlägget »
Etiketter: vårföreställning
Nissanscenen i vår Nissanscenen i vår

.Hoppsan vad tiden går. Det har inte blivit så mycket bloggat den sista tiden, beroende på att kören just nu befinner sig på en transportsträcka. Inte så mycket som händer av intresse för vår omgivning. Men för oss själva är det förstår lika roligt och uppfriskande som vanligt att sjunga och stämöva när vi träffas en gång  i veckan på våra tisdagskvällar. Vi repar på en liten föreställning med ett gäng låtar som vi kommer att presentera för vår publik om ett par månader. Närmare bestämt i maj på stadsbibliotekets Nissanscen. Då får ni också tillfälle att stifta bekantskap med flera nya körsångare som nu under våren anslutit sig till Körklangen. Det vi musikaliskt kommer att bjuda på är bland annat lite Dylan, lite Olle Adolphson och lite Billie Holiday och en del nytt material. Och som vanligt blir det också lite sceniska överraskningar, som alltid då Körklangen bjuder upp. I bakgrunden pågår förstås också sonderingar inför en större föreställning längre fram. Om detta får vi återkomma.

Läs hela inlägget »
Etiketter: transportsträcka

I lördags var det teaterdax igen för Körklangen. Men den här gången var det, för ovanlighets skull, publikplats som gällde för medlemmarna i ”kören som aldrig står still”. Stora delar av Körklangen hade slutit upp på Halmstads teater för att övervara årets revypremiär med humorgruppen Göörglad. En av aktörerna i föreställningen ”On The Edge” var nämligen sångfågeln ”Lilly” från Körklangens musikdrama ”Foxtrot i Folkhemmet”. Det ville vi inte missa. Och i denna häftiga, galna och vågade humorshow fick vi se en helt annan sida av vår ljuva ”Lilly”, eller Anna-Lena Gustavsson”, som hon egentligen heter. Den lilla blyga ”Lilly” som sjöng om ljuva drömmar i vår ”Foxtrot” hade förvandlats till en rockande tuff brud i lyxförpackning på den revyscen från vilken vi tillfälligt fick ”låna” henne till vår musikteaterföreställning. En fascinerande förvandling.
På bilden ovanför kan du ( i mitten) se den tuffa Anna-Lena i Göörglad.
Här nedanför ett smakprov av ”Lilly” i ”Foxtrot i Folkhemmet”.

Läs hela inlägget »
Etiketter: lilly-revy

Vi har kommit en liten bit in på det nya året och Körklangen börjar ana hur scenåret 2020 kan komma att se ut. Eller åtminstone hur det kommer att börja. Vi har ju, som sagt, plockat fram noterna från vår Glädjekonsert, i Immanuelskyrkan, förra våren. En del av dessa fina låtar, blandat med lite nytt, kommer vi att framföra i ny inramning i vår. Repetitioner pågår. Men vi har också börjat smida planer på en större, scenisk, föreställning. Ett nytt projekt där Körklangen får blomma ut på scenen igen i den  form som passar oss allra bäst. Jakten på bra manus och musik pågår för fullt och i veckan skall en liten utvald grupp från kören göra en resa till Göteborg för att ”titta lite närmare” på en av idèerna. Oj,nu blev det mycket hysch-hysch och hemlighetsmakeri. Men efterhand som våra planer tar form kommer vi att lätta lite på förlåten. Så håll ut och ha tålamod!  Körklangen är snart tillbaka. Under tiden Kan ni lyssna på den här fina lilla låten, en av dem som vi jobbar med just nu.
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: planering

Körklangen 2020. Nu är vi igång i ett nytt decennium. Nya utmaningar väntar kören som aldrig står still. Vi började vårterminen med att plocka fram våra noter från ”Glädjekonserten” förra våren. Konserten där vi, i maj 2019, framträdde i Immanuelskyrkan i Halmstad tillsammans med körerna Cat och Viva Voce. Vi sjöng musik av Olle Adolphson, Tomas Ledin och Povel Ramel med flera, samt en knippe låtar som senare kom att ingå i vår stora musikteaterföreställning ”Foxtrot i Folkhemmet” på kulturhuset Najaden. Härlig musik, som vi inte riktigt vill släppa. Så nu har vi letat fram den där musikskatten igen för att ge den nytt liv och förhoppningsvis presentera den i annan form för vår publik. När och var vet vi inte ännu. Men som vanligt har också vår kära körledare Anna Mörner botaniserat i sitt musikarkiv och hittat något nytt. Den här gången har hon fiskat upp en nobelpristagare. Vem då då? Robert Allen Zimmerman, förstås. Alltså Bob Dylan, som 2016 blev historiens mest överraskande nobelpristagare i litteratur. Åsikterna om valet av pristagare  var många.  ”Örats poesi” menade Svenska Akademien. ”Ett nobelpris på dekis”, tyckte andra. Men för oss i Körklangen skall det i alla fall bli kul att få sätta tänderna i Dylans fina låt ”To make you feel my love”.
Här nedan kan du lyssna på originalet!
Och i morgon är det tisdag och körkväll igen.

Läs hela inlägget »
Etiketter: glädjelåtar
Tjejstart Tjejstart

Hej igen alla körvänner! Efter ett par veckors välförtjänt vila över jul- och nyårshelgerna är det dags att försiktigt börja väcka stämbanden till liv igen. Det har varit en skön avkoppling efter ett händelserikt körår 2019 och stärkta av höstens succérepris av ”Foxtrot i Folkhemmet” tar vi nu nya tag. Ny reportoar, nya scenprojekt och förhoppningsvis också nya körsångare. Vi ser fram mot ett lika händelserikt och positivt 2020. Nästa vecka, tisdagen den 14 januari, är det återsamling och vårstart för hela Körklangen. Redan i dag, tisdagen den 7 januari, är det dock nystart för halva kören,”Körklicken”. Det är våra tjejer som tjuvstartar med ett par timmars våruppsjungning och sångövningar inför ett redan inbokat framträdande i februari. Vi ser fram mot ett nytt år med Körklangen. Hoppas ni gör detsamma. Fortsätt följa vår körblogg om ni är nyfikna på vad som händer.

Läs hela inlägget »
Etiketter: tjuvstart
Körklangen  mot framtiden Körklangen mot framtiden

Hej igen!
 Jag ber om ursäkt för att bloggen varit lite seg den sista tiden. Det vill säga att det inte blivit så mycket bloggat. Men det är så det brukar vara efter en större föreställning, som ”Foxtrot i Folkhemmet”. När ridån gått ned och publiken gått hem. När det stora tomrummet breder ut sig. Då kommer saknaden efter dynamiken på scenen och frustrationen över vad som skall hända. Men medan Körklangen nu fyller årets återstående körkvällar med julsånger släpper vi samtidigt loss fantasin kring vad som skall bli vårt nästa projekt. Och jag kan lova er att idéerna redan är många. Om en vecka skall körens Kreativa råd samlas och spåna loss. Så ni kan vara lugna. Snart står Körklangen på scenen igen! Vi ses då!

Läs hela inlägget »
Etiketter: planering

Nu är det jul igen. Nåja, inte riktigt, men i den stora tomheten efter succéföreställningen ”Foxtrot i Folkhemmet” fyller vi nu vår repertoar med helt andra tongångar. Julsånger. Från ”Foxtrotens” djupa tänkvärdheter till glättiga jullåtar. Snacka om kontraster!
En dryg vecka efter att ridån gått ned på Kulturhuset Najaden var det dags att återuppta vardagsrutinerna. Tisdag kväll. Körkväll. Och med drygt sex veckor kvar till jul ( drygt tre veckor till första advent) kändes det naturligt att ladda med lite julmusik. Kanske dyker det upp något tillfälle där Körklangen kan vara med och bidra lite till julstämningen. Samtidigt siktar vi förstås mot nästa större projekt. ”Foxtrot i Folkhemmet” gav blodad tand! Och idéerna är många. Lita på att Körklangen snart är tillbaka på scenen. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: julsånger
Foxtrot-final Foxtrot-final

Ridå! Vårt äventyr är över. Vår resa är slut.
Efter tre fantastiska föreställningar med ”Foxtrot i Folkhemmet” kan vi se tillbaka på, och njuta av, en osannolik prestation. Vi lyckades med det unika att, ett år efter en urpremiär, väcka liv i projektet igen, skärpa det ytterligare och, i tre olika föreställningar, upprepa succén. Vi har all anledning att vara nöjda och stolta. Finalföreställningen var helt otrolig. En nästan knökfull salong och entusiastisk publik.
Men nu infinner sig den stora tomheten. Saknaden sköljer över oss. Efter att vi i flera månader levt och umgåtts mycket nära varandra, skrattat, svettats och kämpat tillsammans, kastas vi brutalt ut i de vanliga vardagsrutinerna igen. Körövning bara på tisdagskvällarna. Prick klockan sju!
Som vanligt är det med blandade känslor av vemod och stolthet som vi lämnar scenen efter ett lyckat projekt. Nu lägger vi också ”Foxtroten” bakom oss och fogar den till raden av minnesvärda musikteateruppsättningar, sammanlagt ett tiotal, som bär Körklangens välkända signum.
Men vi tänker inte vila på lagrarna. Det finns redan nya idéer. Körklangen kommer tillbaka. Och vem vet. ”Foxtroten” kanske inte är begravd ännu. Fortsätt följa vår blogg så får ni besked.
Till sist ett stort och varmt tack till vår musikaliska ledare Anna Mörner, vår regissör Martin Odd och  vår koreograf Anette Cortese. Tack också till våra eminenta musiker Axel Crone, Daniel Jigsved, Joakim Dahlström och Anna Mörner.
Och sist, men inte minst: Tack kära publik!
Ni har varit enastående!

"Foxtrot i Folkhemmet"- 40-tals-kyssen

Läs hela inlägget »
Etiketter: slutspelat

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Arkiv

Länkar

-

Etiketter