Succèpremiär för "Fiskaren och Gud"
Succèpremiär för "Fiskaren och Gud"

Stående ovationer!
Inför en närmast fullsatt salong och publikens stående ovationer begick Körklangen på söndagen premiären av musikdramat ”Fiskaren och Gud”.
Och det blev en premiär med flaggan i topp. Med applåder, skratt och tårar bar den entusiastiska publiken oss genom hela föreställningen. Alla våra ansträngningar, alla tuffa sångövningar, allt slit på scenen med dialoger och koreografi hade burit frukt. Det var med all önskvärd tydlighet en föreställning som berörde, roade och manade till eftertanke. Vi hade publiken med oss.
Och vid kvällens avslutande champagnemingel kunde kören bara njuta av framgångarna och hylla regissör Ulf Fembro, körledare Anna Mörner, ackompanjatör Gerry Andersson och hela Körklangen för ett lyckat skådespel.
Nu tänker vi bara luta oss tillbaka och glädjas åt succèn under en vecka innan vi nästa helg ger ytterligare två föreställningar av ”Fiskaren och Gud”.
 
Du som missade premiären välkommen då!
 
Boka här!

Fler bilder:

Slutscen
Slutscen
Biskopen
Biskopen
Biljettkö till "fiskaren och Gud"
Biljettkö till "fiskaren och Gud"
Premiärmingel
Premiärmingel
Läs hela inlägget »
Etiketter: final
Genrep "Fiskaren och Gud"!
Genrep "Fiskaren och Gud"!

 I går genrep och i kväll premiär!
Äntligen, Efter en tuff lördag med ett helt genomdrag av ”Fiskaren”, var det i går dags för genrep.  Vi var ganska slitna men genrepet gick bra och vi kände att vi verkligen lyft oss den senaste veckan. Men det finns lite småsaker att rätta till. Som tur är! Gammal teaterskrock säger nämligen att generalrepetitionen inte får överträffa premiären. Men det är ju bara skrock som sagt.
Bara några timmmar kvar nu innan ridån går upp. Rekvisitan är dukad, teknikerna sitter klara och själva är vi laddade. 
Och visst ger sig premiärnerverna till känna en aning. Men lite nervositet skall ju vara bra för resultatet brukar man säga.
Mest längtan! Längtan efter vår premiärpublik. Och i kväll gäller det!
 
Klockan 17.00 ger Körklangen ”Fiskaren och Gud”!

Boka här nu till kvällens premiär eller till någon av våra föreställningar nästa helg!
Välkomna!

Läs hela inlägget »
Etiketter: generalrepetition
Körklangen i "Fiskaren och Gud". Finalsången.
Körklangen i "Fiskaren och Gud". Finalsången.

Vi håller på att knyta ihop säcken. På lördagen var det plats på scen på Kulturhuset Najaden. Vi gjorde ett helt genomdrag av ”Fiskaren och Gud” om än ”baklänges”
Av logistiska skäl tvingades vi spela andra akten först och sedan första. Men hela föreställningen blev det. Vissa skavanker har vi kvar att putsa på, men tillsammans med vår regissör Ulf Fembro, vår körledare Anna Mörner, vår pianist Gerry Andersson och vår koreograf Gustaf Jönsson, som alla var på plats, känner vi stor tillförsikt inför genrepet på lördag.
Vårt programblad är färdigt och nu väntar vi bara på att premiärpubliken skall strömma in på söndag, den 17 mars.
 
Har du bokat?
Annars gör det här!

Byborna dansar "Gott kalas"
Byborna dansar "Gott kalas"
Läs hela inlägget »
Fint reportage i Hallandsposten!
Fint reportage i Hallandsposten!

Bingo och full pott!
En bättre draghjälp för vår nya kördramaföreställning ”Fiskaren och Gud” kunde vi inte önska oss. Vi tackar HP-journalisten Johan Hammerby för ett välskrivet reportage med många fina bilder.
Nu kan väl ingen halmstadbo ha missat att om knappt två veckor, den 17 mars,står Körklangen på scenen igen. Klockan 17.00 på Kulturhuset Najaden.
 

Skynda på att boka din biljett nu! Här!

... och puff på ettan!
... och puff på ettan!
Läs hela inlägget »
Etiketter: hp
Biskopen får hjälp med sin kåpa
Biskopen får hjälp med sin kåpa

Två veckor kvar till premiär och snart får ni läsa om Körklangen och.  ”Fiskaren” i Hallandsposten.
Det var under lördagens  repetitioner på Kulturhuset Najaden som en reporter från HP dök upp med pennan och kameran i högsta  hugg. Det skall bli spännande att se resultatet! Vi hoppas på ett fint reportage!
Tillsammans med vår koreograf Gustaf Jönsson höll vi till i en danssal på Najaden och repade de scener i föreställningen
som innehåller dans. För vi är ju kören som aldrig står still.
Vi har slitit hårt och snart får vi lön för mödan
Nästa lördag kör vi ett helt genomdrag och om 14 dagar är det äntligen dags för premiär.
Du har väl bokat biljett?
Annars gör det här nu!

Läs hela inlägget »
Etiketter: hallandsposten
Den svärande landshövdingen och hans husmor
Den svärande landshövdingen och hans husmor

”Nu är själve Fan lös!”
En våldsamt svärande landshövding, en berusad stenhuggare och ett försvunnet krusifix. Det var de rafflande scener som utspelade sig under Körklangens repetitioner i tisdags.
Det var dialogernas kväll. Vi koncentrerade oss på våra repliker. En hel del sitter redan medan ett och annat ännu känns lite slirigt. Men allt kommer att flyta på som ett rinnande vatten i god tid till premiären, om drygt tre veckor, av ”Fiskaren och Gud”. För nu går vi in på upploppet. Med början på tisdag är det intensiva repetitioner med både drama och sång som gäller tre-fyra dagar i veckan ända fram till premiären den 17 mars.
”Gott kalas! Gott kalas!”
Så sjunger kören i en av scenerna vi repeterade i tisdags.
Och kalasstämning skall det bli när ridån går upp för Körklangen och ”Fiskaren och Gud” den 17 mars på Kulturhuset Najaden.
 
Hög tid att boka biljett nu! Gör det här!

Fiskare Järn erkänner krusifixstölden
Fiskare Järn erkänner krusifixstölden
Läs hela inlägget »
Etiketter: intensivt

Snart bara fyra veckor kvar till premiär. Två veckor kvar tills vi tar klivet in på Najadenscenen för de sista avgörande repetitionspassen innan ridån går upp för ”Fiskaren och Gud”.
Premiärnerverna börjar vakna.
I tisdags var det körkväll och vi blandade sång och drama. Kvällen ägnades bland annat åt övergångar, alltså föreställningens scenbyten, som nästan alltid brukar ge upphov till viss förvirring. Var skall jag stå? Hur skall jag gå? Nog så knepigt ibland då man skall förflytta sig över scenen. Men var lugn. När det är premiärdags kommer allt att vara kristallklart. Då kommer alla att veta sin plats. Inga spår av osäkerhet. 
Nästa tisdag skall vi slipa dialogerna. Vem säger vad, när och hur.
Så flyter det på. Steg för steg går repetitionsarbetet framåt. Och Körklangen vet av erfarenhet att när publiken fyller salongen och ridån går upp för "Fiskaren" då har alla bitar fallit på plats.
Vi jobbar hårt nu för att kunna leverera en fullödig körteaterföreställning.
 
Vill du se den?
 
Boka biljett här!

Här en glimt ur "FIskaren"

Signe tjyvlyssnar på fiskarna och landshövdingen
Signe tjyvlyssnar på fiskarna och landshövdingen
Läs hela inlägget »
Etiketter: förflyttningar
En torr föreställning på Najaden?
En torr föreställning på Najaden?



Har Körklangen tagit sig vatten över huvudet?
Skall vi stå på kulturhuset Najadens scen med vår nya musikal ”Fiskaren och Gud”. Samma scen där vi nyligen, i föreställningen ”Fake News”, slog larm om en hotande översvämningskatastrof på Najaden. 
Ett larm som nu fått en osannolik aktualitet även utanför teaterscenen.
Men kära publik, ni kan simma lugnt.  
Om drygt fem veckor spelar vi på Najaden igen. Och i ”Fiskaren” har vi varken livbåtar eller flytvästar som i ”Fake News”, även om havet är upprört.
 Det blir visserligen ingen torr föreställning, men garanterat torrskodd.
En stark, dramatisk och vacker musikal!
 
Därför kan du lugnt boka din biljett här!
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: vatten

Med sex veckor kvar till premiären på ”Fiskaren och Gud” befinner vi oss nu på en transportsträcka. Under februari träffas vi bara på tisdagarna, våra ordinarie körkvällar, och varvar kör- och dramarepetitioner.
Vi får möjlighet att samla krafter och förbereda oss inför den tuffa slutspurten. Vid månadsskiftet trampar vi gasen i botten. Då satsar vi för fullt med  repetitioner var och varannan dag. Det blir slitsam men roligt! Allt för att ge vår publik en fantastisk premiär den 17 mars.
Här några bilder från våra repetitioner.

Landshövdingen talar till byborna
Landshövdingen talar till byborna
Fiskarfruarna konfronterar prosten
Fiskarfruarna konfronterar prosten
Barnen i byn
Barnen i byn
Stenhuggare Erik i onåd hos länsman
Stenhuggare Erik i onåd hos länsman

Missa inte detta!
Boka biljett här!

Läs hela inlägget »
Etiketter: smakprov
Supkalas med stenhuggare Erik
Supkalas med stenhuggare Erik

 I söndags spelade vi ”Fiskaren och Gud”. För första gången gjorde vi ett helt genomdrag av vår nya föreställning. Från början till slut. Med scenkläder och en hel del rekvisita. Och barn! I vårt musikdrama figurerar ett antal barn, som under söndagen, för första gången, deltog i våra repetitioner. Dom var mycket duktiga! Alltid lika roligt och berikande att spela teater tillsammans med barn. Man blir uppfylld av deras spontanitet och lekfullhet.
Äntligen fick vi en helhetsbild av det drama vi skall bjuda publiken på. Berättelsen om fiskarfamiljerna i den lilla fiskebyn, som drabbas av sorg och olycka. Men som också får uppleva glädje och lycka. Musik och dans.
Under tre timmar kämpade vi oss igenom hela dramat, styrda av Ulf Fembros milda och uppmuntrande regi och med vår körledare Anna Mörner som känslig musikalisk vägledning vid flygeln. Och då hade vi redan tullat ordentligt på våra krafter under ett helt förmiddagspass på golvet med vår koreograf Gustaf Jönsson.
Men vi kände nog ändå att det gick bra. Att det blev en söndag som förde oss ett stort steg framåt på vår väg mot en fullödig föreställning. Visst var det många borttappade repliker, kanske några missade toner och ett och annat felsteg på scenen, men alla, inklusive körledare Anna och regissör Ulf, är nog överens om att vi kan känna oss trygga. Vår föreställning är på väg att ta form. Många bärande scener har också börjat hitta sin rätta känsla. Det tragikomiska supkalaset med stenhuggare Erik, länsmans våldsamma övergrepp på fiskaren Lars Anders Järn och familjen Järns tragiska sjödrama.
Åtta veckor kvar till premiär och Körklangen har sällan varit så långt framme i repetitionsarbetet så tidigt inför en premiär

Boka biljett här

Läs hela inlägget »
Etiketter: barnskådespelare

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Arkiv

Länkar

-

Etiketter