Efter fjolårets succé med...

..."Foxtrot i Folkhemmet", laddar vi nu om för nypremiär!
Med start torsdag den 24 oktober och sedan även lördag den 26 och söndagen den 27 oktober kommer vi återigen att spela upp "Foxtrot i Folkhemmet" på Kulturhuset Najadens scen.
Föreställningen hade urpremiär den 10 november 2018 på nya  Najaden i Halmstad och spelades sedan upp i ytterligare tre föreställningar under stort publiktryck. Gensvaret var enormt och vi är fulla av entusiasm och lust när det nu blivit klart för en ny omgång av den uppskattade musikteaterföreställningen.
. Ni som inte fick chansen förra gången, håll er uppdaterade här på vår hemsida och i bloggen så kan ni följa vårt arbete mot de nya föreställningarna av "Foxtrot i Folkhemmet".

                                     Bild: Gunnar Lundh/K.W. Gullers/© Nordiska Museet

 Titta på det här bildmontaget! Känn atmosfären från 40-talet, den tid som fotograferna Gunnar Lundh och K.W Gullers så mästerligt dokumenterade. Det var också då, mitt under andra världskriget, som Halmstads Hembygdskör bildades, den 6 mars 1942.
Och det var där vår historia, ”Foxtrot i Folkhemmet”, tog sin början.
Ni som kom och såg och hörde oss fick följa med på en musikalisk färd genom tiden där vi speglade de stora samhällsomvälvande skeendena från fredsyran 1945, till  2000-talets flyktingströmmar och integration och den omskakande metoo-revolutionen.
Ni fick lyssna på ikonisk musik av bl.a. Elvis Presley, Beatles, Benny Andersson/Björn Ulvaeus och Laleh. Allt detta inom ramen för berättelsen om en kör som fyllt 75 år. Precis som Körklangen.
Vår musikaliska ledare är Anna Mörner. Martin Odd skrev manus och regisserade tillsammans med Björn Holmgren. Musiken var arrangerad av bl.a Anna och Calle Mörner och för koreografin svarade Anette Cortese.
Vi kompades av Axel Croné, gitarr,keyboard, sax och klarinett, Daniel Jigsved, bas.och Joakim Dahström, trummor och Anna Mörner, piano.
Hoppas vår publik njöt lika mycket av musiken, som vi gjorde. Och att ni är lika nyfikna på vårt nästa scenprojekt som vi själva är.
Följ vår blogg! Där berättar vi vad vi håller på med.

 Vi äro tusenden
 (Ur "Foxtrot i Folkhemmet")

.

Despacito -Vi skall resa
(Ur Foxtrot i Folkhemmet)

 

Hembygdens dag
(Ur Foxtrot i Folkhemmet)