Körklangens föreställning i höst

Efter höstens stora kördrama,"Foxtrot i Folkhemmet", laddar vi nu om och börjar planera för nästa projekt. ”Foxtrot i Folkhemmet” hade premiär den 10 november 2018 på nya  Kulturhuset Najaden i Halmstad och spelades sedan upp i ytterligare tre föreställningar under stort publiktryck. Gensvaret var enormt och vi är fulla av entusiasm och lust när vi nu söker oss nya vägar mot det som så småningom skall bli en ny spännande föreställning. Men vi hoppas att också ”Foxtrot i Folkhemmet” skall leva vidare för att spelas upp på någon scen igen. Ni som inte fick chansen den här gången, håll er uppdaterade här på vår hemsida så får ni besked om nya föreställningar.
 

                                     Bild: Gunnar Lundh/K.W. Gullers/© Nordiska Museet

 Titta på det här bildmontaget! Känn atmosfären från 40-talet, den tid som fotograferna Gunnar Lundh och K.W Gullers så mästerligt dokumenterade. Det var också då, mitt under andra världskriget, som Halmstads Hembygdskör bildades, den 6 mars 1942.
Och det är där vår historia, ”Foxtrot i Folkhemmet”, tar sin början.
Ni som kom och såg och hörde oss fick följa med på en musikalisk färd genom tiden där vi speglade de stora samhällsomvälvande skeendena från fredsyran 1945, till  2000-talets flyktingströmmar och integration och den omskakande metoo-revolutionen.
Ni fick lyssna på ikonisk musik av bl.a. Elvis Presley, Beatles, Benny Andersson/Björn Ulvaeus och Laleh. Allt detta inom ramen för berättelsen om en kör som fyllt 75 år. Precis som Körklangen.
Vår musikaliska ledare är Anna Mörner. Martin Odd skrev manus och regisserade tillsammans med Björn Holmgren. Musiken var arrangerad av bl.a Anna och Calle Mörner och för koreografin svarade Anette Cortese.
Vi kompades av Axel Croné, gitarr,keyboard, sax och klarinett, Daniel Jigsved, bas.och Joakim Dahström, trummor och Anna Mörner, piano.
Hoppas vår publik njöt lika mycket av musiken, som vi gjorde. Och att ni är lika nyfikna på vårt nästa scenprojekt som vi själva är.
Följ vår blogg! Där berättar vi vad vi håller på med.

 Vi äro tusenden
 (Ur "Foxtrot i Folkhemmet")

.

Despacito -Vi skall resa
(Ur Foxtrot i Folkhemmet)

 

Hembygdens dag
(Ur Foxtrot i Folkhemmet)