Bohemian Rapsody

Fortsätter att gräva i minnenas och nostalgins innersta rum. Var i veckan och såg ”Bohemian Rapsody”, filmen om den legendariska rockgruppen Queen och deras otrolige sångare Freddie Mercury. Att höra Queens paradnummer ”Bohemian Rapsody” i biografsalongens enorma digitala Dolbysystem var mäktigt. Och naturligtvis dök minnena upp. Minnena från 2002 och Körklangens föreställning ”Kör som Folk” i de gamla lokstallarna. En körteaterföreställning om en kör. Där gjorde Körklangen sin variant av just ”Bohemian Rapsody”. Inga jämförelser i övrigt med originalet, men vi gjorde det. Körledare Anna kämpade på med kunnande och envishet och vi tog oss igenom och kunde presentera en alldeles speciell version med genial svensk text av vår regissör Martin Odd. Föreställningen handlade om en kör som tävlade om att få sjunga på Skansen och med hjälp av Queens mästerverk sjöng kören ut sin ångest inför framträdandet.
Vi ackompanjerades av en ung fantastisk kvartett, Carl Mörner, gitarr, Rasmus Andersson, klaviatur, Ola Strömberg, bas och Johan Nilsson, trummor.
Här nedan kan ni lyssna på Körklangens tolknig av Queen. Och ni som inte sett ”Bohemian Rapsody” på Röda Kvarn. Gör det! Det är en magisk upplevelse.

Etiketter: bohemian

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln