Genomdrag

Supkalas med stenhuggare Erik
Supkalas med stenhuggare Erik

 I söndags spelade vi ”Fiskaren och Gud”. För första gången gjorde vi ett helt genomdrag av vår nya föreställning. Från början till slut. Med scenkläder och en hel del rekvisita. Och barn! I vårt musikdrama figurerar ett antal barn, som under söndagen, för första gången, deltog i våra repetitioner. Dom var mycket duktiga! Alltid lika roligt och berikande att spela teater tillsammans med barn. Man blir uppfylld av deras spontanitet och lekfullhet.
Äntligen fick vi en helhetsbild av det drama vi skall bjuda publiken på. Berättelsen om fiskarfamiljerna i den lilla fiskebyn, som drabbas av sorg och olycka. Men som också får uppleva glädje och lycka. Musik och dans.
Under tre timmar kämpade vi oss igenom hela dramat, styrda av Ulf Fembros milda och uppmuntrande regi och med vår körledare Anna Mörner som känslig musikalisk vägledning vid flygeln. Och då hade vi redan tullat ordentligt på våra krafter under ett helt förmiddagspass på golvet med vår koreograf Gustaf Jönsson.
Men vi kände nog ändå att det gick bra. Att det blev en söndag som förde oss ett stort steg framåt på vår väg mot en fullödig föreställning. Visst var det många borttappade repliker, kanske några missade toner och ett och annat felsteg på scenen, men alla, inklusive körledare Anna och regissör Ulf, är nog överens om att vi kan känna oss trygga. Vår föreställning är på väg att ta form. Många bärande scener har också börjat hitta sin rätta känsla. Det tragikomiska supkalaset med stenhuggare Erik, länsmans våldsamma övergrepp på fiskaren Lars Anders Järn och familjen Järns tragiska sjödrama.
Åtta veckor kvar till premiär och Körklangen har sällan varit så långt framme i repetitionsarbetet så tidigt inför en premiär

Boka biljett här

Etiketter: barnskådespelare

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln