Nytillskott

                                                     Körklangen 1983
 

Vad är det som lockar hos Körklangen? Våra ljuva toner?  Eller kanske den dramatiska ådran. Alltså kören som inte bara sjunger utan också spelar teater. Kören som aldrig står still.
Frågan är relevant eftersom vi under den senaste tiden haft en stor tillströmning av nya nyfikna sångare till vår kör. Ett helt gäng tjejer. Sopraner och altar. Och en handfull killar till bas- och tenorstämmorna. Kul och välbehövligt, tycker vi. Och spännande.
För de allra flesta av dessa nytillskott är det dock säkert inte känt att det var Halmstads Hembygdskör, bildad redan 1942, som i början av 1970-talet bytte namn till Körklangen i ett försök att locka till sig nya medlemmar. Då var tillväxten av ny körsångare så dålig att en nedläggning av kören var hotande nära. I dag är situationen en helt annan, och betydligt mer angenäm.
Våra nya körmedlemmar kan glädja sig åt att ha hamnat i en kör som har närmare 30 års erfarenhet av kördramatik. Det var 1995 som Körklangen första gången stod på en teaterscen (på Kulturhuset i Halmstads Folkets park) och blandade körsång och teater. Föreställningen hette ”Alla springer omkring” och det var där vi symboliskt kastade notbladen och de svarta pärmarna och blev ”Kören som aldrig står still”. Därefter har det blivit ett tiotal kördramatiska föreställningar.  ”Lyckans Hotell” (1997), ”Kör som folk” (2002), ”En vanföreställning” (2005) och ”Next stop Motown” (2015) är bara ett axplock.
Nu är vi på väg mot vår nästa stora körteaterproduktion, som förhoppningsvis kommer att glädja inte bara publiken utan också våra nya körmedlemmar.
Vi har mycket hårt, men också roligt, jobb framför oss. Så välkomna in i gänget och välkomna upp på scenen säger vi till våra nykomlingar.
Premiär på Kulturhuset Najaden den 2 april 2022.
 

                                                         Körklangen 2014
 

Etiketter: körrusning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln