Slutstrid

                                   Sista striden om Kulturhuset

Ett fackeltåg lyste på lördagskvällen upp decemberhimlen när sista striden stod om det gamla kulturhuset i Folkparken i Halmstad. Med hopp om ett ljus i mörkret för det gamla kulturhuset, som nu hotas av rivning, hade cirka 150 Halmstadbor samlats till en ljusmanife station. Sångare ur Körklangen var också på plats i ett sista försök att rädda det hus som i många år var körens hemvist och scen för en rad av våra framgångsrika körteaterföreställningar. Huset där Körklangen danats från konventionell ”pärmkör” till något av ett sjungande teatersällskap. Det var här Körklangen ”kastade” noterna och blev ”Kören som aldrig står still”.
 I elfte timmen, inför kommunens avgörande beslut på tisdag, den 14 december, ville folkmassan få politikerna att vakna och stoppa mordet på det älskade teaterhuset.
Med flämtande facklor, tal och sång manifesterade folket sitt engagemang för det gamla teaterpalatset som för generationer av Halmstadbor varit en kulturell guldgruva med sitt utbud och skapande- teater, dans, sång och multikonst.
”Riv ej vårt hus, riv ej vårt hus, riv ej vårt hus vi behöver det", sjöng Körklangen. Och medan facklorna falnade och mörkret tätnade drog sig kulturens förkämpar tillbaka i hopp om att kommunfullmäktige på tisdag skall fatta rätt beslut. Ett beslut att inte låta det älskade kulturhuset falla offer för bostäder.

Etiketter: kulturhusstrid

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln