Manuskollationering

                                            Manuskollationering

Allt ifrån en harkling till långa monologer. Det var vitt skilda insatser som fördelades då vår regissör Martin Odd rollbesatte Körklangens nya kördramaföreställning som skall ha premiär i höst. Med spänning och nyfikenhet tog vi på tisdagskvällen plats på den scen, på Kulturhuset Najaden, där ridån skall gå upp för premiär den 11 november. En premiär som fått skjutas upp ett antal gånger på grund av bl.a. pandemi och andra oförutsedda förseningar. Allteftersom verkligheten omkring oss, som alla vet, förändrats drastiskt har regissören och manusförfattare Martin justerat och bearbetad sitt manuskript.
Nu fick vi dock läsa och bekanta oss med våra karaktärer i den drygt halvannan timme långa föreställningen. En föreställning som innehåller både humor och eftertänksamhet. Och musik förstås. Massor av njutbar körmusik. För Körklangen är ju, trots allt och framförallt, en kör. En kör och ett teatersällskap. Kort sagt; Vi är kören som aldrig står still.
Men, undrar kanske någon, vad skall teaterföreställningen handla om. Ja, där är vi lite hemlighetsfulla. Men vad handlar livet om? Vad handlar vår omvärld om? Vad sker runt omkring oss?
Nästa tisdag, den 14 juni, går vi på sommarlov. Lite välbehövlig vila till terminsstarten i mitten av augusti. Då är det tre månader kvar till premiär. Fattar ni vilken tuff höst vi har framför oss.
Det gäller att hålla stämbanden igång även i sommar så vi är uppsjungna och klara i struparna då repetitionerna drar igång på allvar.
Till dess säger vi bara Prosit och Fake News.
Den som är nyfiken bör redan nu göra en notering på den 11 november i sin almanacka.

                  Nytt manus

Etiketter: fake news

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln