Tillbaka

Tillbaka på ”Foxtrotscenen” igen !
Ja, i går var en viktigt dag för Körklangen. För första gången samlades hela kören för manuskollationering. Vi satt i en stor ring på Kulturhuset Najadens scen. Det var roligt, spännande och lite nostalgiskt. Vi var tillbaka på den scen där vi för nästan exakt två år sedan, den 27 oktober 2019, spelade den allra sista föreställningen av vårt bejublade kördrama ”Foxtrot i folkhemmet” .  Och nu är det dags igen. Med samma regissör, Martin Odd, samma körledare, Anna Mörner, men med en större och lite ombildad kör skall vi börja en ny resa, med ett nytt drama och med premiär i april.
Nu väntar oss ett nytt spännande äventyr. Och vilket manus Martin fått ur sig. Han är en mästare på dramaturgi, på att bygga upp en berättelse och med driv föra den framåt. Några av de bärande rollerna i föreställningen är redan tillsatta och nu fick vi alla läsa och känna på replikerna. Jag tror alla är lika spända på vad som kommer att bli hans eller hennes roll. Vilken karaktär blir min? Vilka repliker skall komma från min mun?
När vi är klara skall vi presentera en högaktuell berättelse. En körteaterföreställning i två akter. En story med både slips och flätor. Så nu börjar en tuff period för alla sångare och skådespelare i Körklangen. Ännu en gång skall vi leva upp till vårt rykte – Kören som aldrig står still.
Vi skall plugga och lära oss ett teatermanuskript på 57 sidor och vi skall sätta både text och musik till 16 nya körsånger.
Puh!!!
Vill du följa vårt arbete fram till premiären den 2 april? Vill du veta hur det går? Titta då in här då och då och stilla din nyfikenhet.
 

Etiketter: manusläsning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln