Körstart

Det börjar rycka i stämbanden! Körbloggen är tillbaka och sommaren går mot sitt slut. På tisdag i nästa vecka är det återsamling för Körklangen. Det känns lite kluvet! Vemodigt att sommaren snart är över, men samtidigt roligt och lockande att få börja sjunga igen. Och det är ju inte vilken terminsstart som helst. Det blir en rivstart! Om två månader har vi nypremiär på Kulturhuset Najaden. Ett år efter uruppförandet på samma scen av vår musikteaterföreställning ”Foxtrot i Folkhemmet” får vi chansen att spela den igen. Och vår publik, ni som missade den förra gången, får chansen att se vår bejublade musikberättelse igen. Ni får följa med på en musikalisk färd genom tiden där vi speglade de stora samhällsomvälvande skeendena, från fredsyran 1945 till 2000-talets flyktingströmmar och integration och den omskakande metoo-revolutionen.
Ni får lyssna på ikonisk musik av bl.a. Elvis Presley, Beatles, Benny Andersson/Björn Ulvaeus och Laleh. Allt detta inom ramen för berättelsen om en kör som fyllt 75 år. Precis som Körklangen nyligen gjort.
Vår ambition är att fylla salongen igen. Nypremiär blir det torsdagen den 24 oktober och därefter föreställningar lördagen den 26 oktober och söndagen den 27 oktober.
På lördag börjar repetitionerna på allvar med vår musikaliska ledare Anna Mörner. På plats är också vår koreograf Anette Cortese. Men dessförinnan, på tisdag, blir det filmförevisning. Då skall kören friska upp minnet med hjälp av den film som spelats in av föreställningen. ”Foxtrot- The movie”. Det skall bli både roligt och nyttigt.
Och ni som inte såg oss förra gången, passa på nu och boka biljetter.
Här:
Nypremiär torsdag 24 oktober.
Föreställning lördag 26 oktober
Föreställning söndag 27 oktober

Etiketter: rivstart

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln