Slips och flätor

Manuskollationering med Martin


Tenor eller förste bas? Alt eller andra sopran? Viktiga frågor för en körsångare. Särskilt om man skall sjunga för publik och vill att det skall låta bra. 
Och det vill vi i Körklangen. När vi skall möta publiken i vår nya föreställning i vår vill vi att det skall låta riktigt bra. Därför inventerar körledare Anna nu sina ”trupper”. I tisdags kväll var det uppsjungning. Varje stämma. Var och en av oss cirka 30 sångare fick visa prov på sitt tonregister. Alltså vilket tonomfång man behärskar och i vilken stämma man hör hemma. Det var spännande. Lite som Idol när deltagarna i tur och ordning ställer sig framför juryn och sjunger med hopp om en guldbiljett. I vårt fall hopp om att få tillhöra ”rätt” stämma.
Samtidigt som vi vårdar våra röster och repeterar musiken till vårt projekt händer det saker på dramafronten. Regissör Martin är klar med manus och häromdagen var det dax för kollationering. Det vill säga genomläsning av manuskript och fördelning av föreställningens roller. Vi kommer att få möta många intressanta karaktärer. Både med flätor och röd slips. 
Mer avslöjar vi inte. Kom själva och upplev Körklangens nya kördrama!
Premiär 2 april.

Etiketter: inventering

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln