Körfest

Nu är vi igång.
Har haft vårterminens andra körövning och börjar känna oss varma i kläderna igen.  Vi trevar oss fram med några små körarr som körledare Anna Mörner vaskat fram. Vad vi skall ha dom till vet vi inte riktigt ännu. När och i vilken skepnad Körklangen kommer att dyka upp på scenen igen är ännu lite diffust. Succen med ”Fake News” sporrar dock mot nya körteaterprojekt. Diskussionerna om vad som skall hända härnäst pågår som bäst i kören. Men en sak är vi i alla fall överens om. Körklangen är till syvende och sist en scenisk kör. En dramakör!
Vi njuter fortfarande av framgångarna med ”Fake News” och det skall vi fira nästa fredag då vår festkommitte bjuder in till årets första körfest. Det skall bli riktigt kul! Då skall vi slå klackarna i taket. Precis som man gjorde, på bilden som togs för över 60 år sedan, då Körklangen (som då hette Halmstads hembygdskör) 1959 samlades till körfest.

Körfest 1959
Körfest 1959

Sedan 1995 då kören, i föreställningen ”Alla springer omkring”, kastade noterna och blev en dramakör har Körklangen levererat åtta riktigt stora körteaterproduktioner. Lägg därtill ytterligare en handfull något mindre produktioner som vi producerat eller medverkat i.
Tretton körteaterföreställningar på 27 år! En föreställning vartannat år! Det tycker vi är något att fira!

Etiketter: igång

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln