Halvvägs

Upproriska fiskarfruar attackerar prosten
Upproriska fiskarfruar attackerar prosten

 I går, tisdag,  fick vi för första gången en mer samlad bild av vårt nya spännande kördrama ”Fiskaren och Gud”. Med stor entusiasm intog kören sina platser när regissören Ulf Fembro lotsade oss igenom ett tiotal av dramats scener. Lite trevande hann vi beta av ungefär halva föreställningen på ett par timmar. En hel del repliker är redan på plats, andra lite mer osäkra. Det är mycket jobb kvar, men nu börjar vi känna pulsen. Sakta men säkert kryper vi in i våra roller.
På söndag flyttar vi in på ”premiärscenen” i kulturhuset Najaden. Då skall en handfull scener repeteras. Inför en tom salong förvisso, men i våra tankar kommer vi nog ändå att kunna ana publiken, applåderna, skratten och suckarna. Och vi hoppas förstås på välfyllda bänkrader den 17 mars.
Helgen därpå tar vi så nästa steg. Då repeterar vi både lördag och söndag. Teater och koreografi för hela slanten. Och då med rekvisita. Så mycket vi hittills lyckats hitta. Stolar, gamla redskap och fiskedon, gammaldags ölflaskor och brännvinsglas, verktyg, lyktor, en piska. Kanske kan detta kittla fantasin lite om vad som kan komma att hända på scenen när ridån går upp.
Den viktiga musikaliska delen av ”Fiskaren” vårdar vi och utvecklar tillsammans med vår körledare Anna Mörner på de ”heliga” körkvällarna på Vittraskolan. Tisdagar- prick klockan sju!
I går var det precis två månader kvar till premiär.

Du som vill se och höra oss.
 Boka biljett här!
 

Etiketter: helheten

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ragna Larsson » Publikrosor:  ”Måste också ge en ros till ljussättningen som är så viktig för att sätta rätt st..”

  • Ragna » Gubbröra:  ”Goa gubbar! Låter bra. ”

  • Palle » Gubbröra:  ”Vi har ju kul och jäklar va bra detta är med vår egna övningar, fila extra på de..”

  • Håkan Andersson » Gubbröra:  ”Många röriga gubbar samlade på samma plats men väldigt samstämmiga i sången!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln